Uutisen päiväys

27.11.2007← Takaisin

Virpi Kuitusen kilpaileminen Rukalla vielä epävarmaa

Sairastumisen vuoksi Beitostölenin maailmancupin kilpailut viime viikonloppuna väliin jättänyt Virpi Kuitunen on edelleen flunssan kourissa. Kuitusen osallistuminen viikonlopun Rukan maailmancupin kilpailuihin on vielä epävarmaa.

”Paljon riippuu siitä, kääntyykö tämä tauti voiton puolelle pian. Joka tapauksessa olisi varsinainen ihme, jos hiihtäisin siellä (Rukalla) huippusuorituksia”, Kuitunen sanoi tiistaiaamuna.

Kurkkukivulla alkanut flunssa on pitänyt Kuitusen täysin levossa.

”Sekin on käynyt työstä. Lämpöä on ollut lauantaista saakka ja taudinkuvaan on mahtunut kurkkukipua, lohkeilevaa yskää ja kuivaa rykimistä, joten keuhkoputki on ollut kovilla ja erittäin ärtynyt. Tällä hetkellä olen lääkekuurilla ja olo ei ole mitenkään hyvä. En muista milloin olen ollut viimeksi näin kipeä”, Kuitunen kuvasi oloaan.

Kuitunen sanoo katselleensa viikonvaihteen kilpailuja Beitostölenissä haikein mielin, sillä hän olisi luonnollisesti mielellään ollut mukana.

”Lauantain aikana tauti muuttui todella niin nopeasti niin pahaksi, että tyhmempikin ymmärsi ettei siinä jamassa olisi ollut mitään mahdollisuuksia hiihtää kilpaa. Norjalaisten hiihdosta näki sen, että heillä on kisoja alla ja meno siinä mielessä "valmista". Suurin osa muista hiihti vielä alkukaudelle tyypillisesti, kun kilpailuja ei ole vielä ollut. Mielestäni kilpailu näytti aika samanlaiselta kuin viimevuotinen avaus Jällivaarassa”, Kuitunen sanoi.

Maajoukkuehiihtäjistä epävarmaa on myös Kirsi Perälän hiihtäminen. Perälä on kärsinyt Saariselän kilpailusta lähtien selkävaivasta.

Suomalaishiihtäjät innolla perinteisen kisoihin Rukalle

Suomalaishiihtäjät odottavat innolla maailmancupin kotikilpailuja Rukalla viikonvaihteessa. Vaikka maastohiihtäjien cup-kausi on jo avattu, Nordic Openingissa hiihdetään kauden ensimmäiset henkilökohtaiset kilpailut suomalaisille mieluisalla perinteisellä hiihtotavalla.

”Se on erittäin mielenkiintoista. Esimerkiksi sprintti perinteisellä sopii erinomaisesti meidän mieshiihtäjillemme, kuten Matias Strandvallille, Kalle Lassilalle ja Martti Jylhälle. On todella mielenkiintoista nähdä, montako suomalaista pääsee 30 joukkoon”, valmentaja Eero Hietanen tuumi.

Maajoukkueen ensikertalainen on perjantaina 20 vuotta täyttävä kajaanilainen Anne Kyllönen, jolle lauantaina hiihdettävä sprinttikilpailu on uran ensimmäinen maailmancupin kilpailu. Kyllönen otti Rukalle valmistautuessaan sunnuntaina Ristijärven kansallisissa kilpailuissa perinteisellä vitosella ylivoimaisen voiton, sillä niin ikään Rukalla kilpailevista Marjo Loukkola hävisi 21,8 ja Silja Tarvonen 42,1 sekuntia.

Tuttujen maajoukkuehiihtäjien lisäksi ensimmäistä kertaa vauhtiaan maailmancupissa pääsevät mittaamaan talven avauskilpailuissa hyvin hiihtäneet Kiteen Urheilijoita edustava Markus Pörsti (24-vuotias Kuopiossa asuva lääketieteen opiskelija) ja Kuusamon Erä-Veikkoja edustava Ilkka Junnila (22-vuotias Rovaniemellä asuva oikeustieteiden opiskelija). Sekä Pörsti että Junnila starttaavat sunnuntaina kansallisessa ryhmässä 15 kilometrille.

Lisätietoja hiihtäjistä: http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/urheilijat/urheilijat_a-o/

Lisätietoja kisoista: http://www.nordicopening.com/