Uutisen päiväys

16.7.2007← Takaisin

Virpi Kuitunen rullahiihtokisaan Norjaan

Virpi Kuitunen osallistuu rullahiihdon kansainväliseen kutsukilpailuun Etelä-Norjassa Sandnesissa 27.-28. heinäkuuta.

Perjantaina hiihdetään normaalimatka, lauantaina sprintti kansainvälisen kilpailuformaatin mukaan. Molempina päivinä hiihtotapa on vapaa. Perjantain kilpailu käydään 700 metrin lenkillä, jota kierretään 12 kertaa.  Kilpailun taso on kova, sillä Kuitusen lisäksi mukana ovat tämän hetkisten tietojen mukaan Norjan maajoukkue, Saksan Claudia Künzel-Nystad ja Manuela Henkel.

"Odotan kilpailuista vaihtelua. Kisa menee miten menee, kesäkilpailut eivät ole tärkeitä. Katson paikan päällä, millainen paikka on, kuinka turvallista kilpailussa on hiihtää ja hiihdän sitten sen mukaan. Talvi on tärkein, enkä riskeeraa mitään", Kuitunen kertoi odotuksistaan. 

Norjan kilpailureissu tarkoittaa sitä, että Kuitunen matkustaa maajoukkueen leiriltä Vuokatista (23.-29.7.) etuajassa kotiin 26. heinäkuuta ja jatkaa Norjaan 27. heinäkuuta. Häneltä jää näin ollen väliin myös Vuokatissa 28. heinäkuuta kilpailtava Aateli Race, jossa ensimmäinen osuus juostaan ja jälkimmäinen hiihdetään rullilla.

"Leirillä olisin varmasti katsonut olon mukaan osallistumista Aateliin. Jos olisi ollut kovan harjoituksen tarve ja olo sen mukainen, olisin voinut osallistuakin. Jalkojen kanssa on ollut vähän ongelmia ja juoksu on pitänyt harkita tarkkaan. Mitään harjoittelua haittaavaa vaivaa ei kuitenkaan ole. Jalat vaan saivat alkuharjoituskaudesta niin paljon kuormitusta, että niiden kanssa pitää olla tarkkana. Lähinnä kyse on pohkeista. Aateli-kisassa olisi pitänyt juosta, joten se olisi voinut olla osallistumisen este. Mutta nyt mennään näin", Kuitunen sanoi.
Viime vuonna lähes kaiken mahdollisen maastohiihdossa voittaneen Kuitusen kesäharjoittelu on sujunut hyvin. Hän arvelee olevansa viime vuotista paremmassa kesäkunnossa.

"Määrällisesti olen harjoitellut enemmän (kuin viime kesänä tähän aikaan). Terveenä olen ollut, juoksemista on pitänyt säännöstellä, jotta jalat jaksaisivat, muuten ihan ok tilanne (terveydenkin osalta)", Kuitunen kertoo.

Norjan jälkeen Kuitusen ohjelmassa on myös perinteinen Suverull-kilpailu Viron Otepäässä 10.-12. elokuuta.