Uutisen päiväys

3.1.2010← Takaisin

Virpi Kuitunen palaa Tour de Ski -kiertueelta kotimaahan harjoittelemaan

  Virpi Kuitunen keskeyttää Tour de Ski –kiertueen ja palaa kotimaahan harjoittelemaan. Kuitunen teki päätöksen asiasta sunnuntaina Oberhofissa hiihdetyn sprinttikilpailun jälkeen. Kuitunen oli tourin kokonaistilanteessa kuudentena.

  - Sain tehtyä kolme hyvää starttia ja nyt oli sopiva hetki punnita tilannetta. Päädyin vaihtoehtoon palata kotimaahan harjoittelemaan, sillä en halua vaarantaa mitään. Nyt mennään olympialaisten ehdoilla ja sen vuoksi on tärkeää saada hyviä harjoituksia lisää. Mieluummin otan tilanteen varman päälle. Otepään maailmancupissa on tärkeät perinteisen matkat ja haluan olla silloin täydessä tikissä. Nyt täytyy käyttää järkeä, Kuitunen sanoi.

  - Kerroin jo ennen tourille lähtöä, että jos tilanne niin vaatii, niin jätän kiertueen kesken ja keskityn harjoittelemaan. Joulun aikana tehdyt harjoitukset veivät kuntoa selvästi oikeaan suuntaan ja tätä suuntaa haluan jatkaa. Tärkeää on saada rentous pysyvästi päälle ja pystyä hiihtämään rennosti kovaa, Kuitunen jatkoi.

  - Lisäksi kiertueella olisi ollut edessä tuntikaupalla istumista autossa ja se ei tässä kohtaa olisi tehnyt hyvää elimistölle, Kuitunen lisäsi.

  www.tour-de-ski.com
  www.fis-ski.com