Uutisen päiväys

15.12.2019← Takaisin

Vilma Nissinen viides vapaan kympillä Skandinavia Cupissa, Joel Ikonen 17:s miesten 15 kilometrillä

Vilma Nissinen osoitti kotiladuillaan vireensä kääntyneen haastavien viikkojen jälkeen parempaan, kun Skandinavia Cupin päätöspäivä toi vapaan kympillä viidennen sijan. Suomalaismiesten paras vapaan 15 kilometrillä oli Pohti SkiTeamia edustava Joel Ikonen, joka oli 17:s.

Kilpailuviikonloppu Vuokatissa päättyi norjalaisiloon, kun Julie Myhre voitti naisten kilpailun ja Jan Thomas Jenssen miesten kilpailun. Miesten kilpailu oli norjalaishallintaa, sillä Ikonen oli tuloslistalla paras muunmaalainen.

Nissisellä oli suurimmat odotukset viikonlopun perinteisen matkoille, joten viikonlopun parhaan sijan tulo vapaan matkalta ilahdutti. Hän hävisi voittajalle 1.01,3 minuuttia.

– Pystyin vapaalla hiihtämään sijan paremman kuin pertsalla, vapaa on kuitenkin ollut minulle lähtökohtaisesti vaikeampi. Tuli ihan hyvä mieli, kun kuulin väliaikoja. Oli ihan älyttömän hyvä suksi, joten oli kiva lähteä hiihtämään, vaikka eilinen painoi tosi paljon. Tyytyväinen olen, Nissinen sanoi.

Viikonloppu osoitti, että Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava hiihtäjä on päässyt hyvään vireeseen haastavampien viikkojen jälkeen.

– Tämä oli sellainen viikonloppu, että tuli hyvä mieli. Oli tosi vaikeita viikkoja. Ruka ja Rovaniemi menivät alakanttiin. Olen tiennyt koko ajan, että olen hyvässä kunnossa, joten oli epäuskoinen olo, että miten on mahdollista, että olen näin huono. On ollut rankkoja päiviä henkisesti, joten olen tosi tyytyväinen. Tästä on kiva jatkaa, Nissinen sanoi iloisena.

Nissisen lisäksi suomalaisista 20 parhaan joukkoon ylsivät Julia Häger (15:s), Anni Alakoski (16:s), Katariina Lonka (18:s) ja Emmi Lämsä (19:s). Häger tajusi Johanna Hagströmin (10:s) peesissä hiihtäessään, että tänään vauhti riittää korkealle.

– Viimeisellä kierroksella ajattelin vain, että nyt pitää antaa kaikkensa. Oli tosi hyvät sukset tänään. Tänään kaikki toimi tosi hyvin. Olen aika yllättynyt, onnistumisestaan iloisen hämmästynyt Häger sanoi.

IF Minkeniä edustava Häger asuu Uumajassa, jossa hän opiskelee puheterapeutiksi.

Ikonen toivoo kansainvälisiä kilpailuja kalenteriinsa

Joel Ikoselle alkukausi on kertonut kehittymisestä hiihtäjänä, ja Vuokatissa tullut onnistuminen oli siitä yksi merkki. Kehitystä on tullut molemmilla hiihtotavoilla, vaikka parhaat tulokset ovatkin tulleet vapaalla. Sunnuntaina hän hävisi voittajalle 1.09,7.

– Itselläni on aseita, jotka toimivat tällä ladulla. Ihan ei jalka riittänyt ylämäkeen tänään, ehkä lihas oli pikkuisen väsynyt eilisestä, vaikka se jäikin kesken. Suksi toimi hyvin, Ikonen sanoi.

– Toivon, että pääsen kansainvälisiä kisoja hiihtämään jossain vaiheessa talvea, Ikonen sanoi.

Suomalaismiehistä 20 parhaan joukkoon ylsi Ikosen lisäksi Markus Vuorela, joka oli 20:s.

Suomalaisten kommentteja Soundcloudissa:

Markus Vuorela

Vilma Nissinen

Julia Häger

Joel Ikonen