Uutisen päiväys

13.3.2011← Takaisin

Vehkalahden Veikot ja Kiteen Urheilijat 16-vuotiaiden viestimestarit

Vehkalahden Veikkojen Katariina Lonka ja Imatran Urheilijoiden ykkösjoukkueen Milma Ainasoja kävivät tiukan kamppailun 16-vuotiaiden tyttöjen 3x3 kilometrin viestivoitosta Vuokatin Hopeasommassa. Lonka vei Vehkalahden mestariksi vain 0,5 sekunnin erolla.

Ennen Lonkaa viestiä veivät Nelli Pihl ja Hanna Kiri. Pihl toi viestiä avausosuudelta kuudentena, Kiri nosti joukkueen toiseksi ja Lonka voittajaksi.

“Jäin hirveään sumppuun ja jouduin ohittelemaan hiihtäjiä. Pääsin kuitenkin ihan hyvin sieltä, suksi oli tänään hyvä. Lopussa kädet ja jalat olivat kyllä tiukoilla”, Pihl sanoi.

Kiri kuvasi hiihtoaan tosi hyväksi. Sen jälkeen oli ankkurin helppo lähteä.

“Näin koko ajan Milman selän, sain hänet kiinni ja pääsin sitten laskussa ohi”, Lonka kuvasi.

Kitee ratkaisi kilometrin kohdalla

Saman ikäluokan poikien viestissä Kiteen Urheilijoiden 3x5 kilometrin ykköstila tuli lopulta 23,5 sekunnin erolla Oulun Hiihtoseuraan. Mestarijoukkueessa hiihtivät Janne Hakulinen, Roope Reponen ja Ville Happonen. Hakulinen oli avausosuuden viides, Reponen nosti joukkueen toiseksi ja Happonen vei joukkueen kilometrin kohdalla kärkeen ja lopulta mestariksi.

"Alkuun lähdin peesaamaan, ja katsoin minkälaista vauhtia mennään. Kilometrin kohdalla siirryin sitten kärkeen", Happonen itse kertasi ratkaisuja.

"Hiihtoni oli omaa tasoa, kärki lähti tänään kovaa. Omaa hiihtoa hiihdin, tein sen mitä pystyin", Hakulinen sanoi.


Katariina Lonka videohaastattelussa