Uutisen päiväys

15.1.2015← Takaisin

Vantaan Suomen Cupissa kirimaalit

Suomen Cupin Vantaan osakilpailussa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla. Lauantaina hiihdetään viestit ja sunnuntaina vuorossa on normimatkat, joissa kokeillaan kirimaalia. Vantaalle on luvassa sutinaa, sillä pelkästään viesteihin on ilmoittautunut 82 kolmihenkistä joukkuetta.

Suomen Cup on lyönyt itsensä läpi ja lujaa. Lauantain vapaan viestiin Vantaan osakilpailuun on ilmoittautunut 52 miesten sekä 30 naisten kolmihenkistä viestijoukkuetta. Naisilla matkana on 3x3,3km ja miehillä 3x6,6km.
Sunnuntain naisten 10 kilometrin vapaan kisan lähtölistalla on 84 ja miesten 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan lähtölistalla 95 nimeä. Kisat hiihdetään yhteislähtönä, joten sutinaa on tiedossa.
”Siitä ei vielä tiedetä, miten monta lähtee viestiin rinnakkain. Joukkueita on paljon ja lähtöjärjestelyillä saadaan varmasti tehtyä niin, että jonomuodostelma tulee riittävän aikaisin. Uskon, että pystymme hyvin järjestämään kisat näin suurilla osallistujamäärillä. En usko, että tulee isompia ongelmia. Hiihtäjiä on hyvä määrä ja siihen täytyy olla tyytyväinen. Otepään maailmancup-viikonloppu on tietysti samaan aikaan, mikä tietysti vei muutamia maajoukkueurheilijoita sinnepäin”, Suomen Cup -kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo kertoo ja jatkaa: ”Maajoukkueurheilijat ja kansallisen tason urheilijat ovat tämän Suomen Cupin ottaneet todella hyvin vastaan. Tuleehan siitä väistämättä hyvä mieli itsellekin.”

Viikonlopun osakilpailussa päästään Koivusalon mukaan hiihtämään todella hyvällä ladulla: ”Latupohja näyttää oikein hyvältä: luonnonlunta on tullut aika vahvan tykkilumibaanan lisäksi, joten ladut on kyllä täällä hyvässä kunnossa. Kisan rakentaminen on hyvässä aikataulussa, mainosaitoja täällä nyt viimeistellään, eikä mitään isompaa ongelmaa ole ilmennyt ainakaan toistaiseksi.”

Vantaalla kokeillaan sunnuntaina naisten 10 kilometrin ja miesten 20 kilometrin vapaan kisassa myös kirimaaleja. Markkinointivastaava Arto Suikan mukaan kirimaali sijoittuu 6,5 ja 16,5 kilometriin kahdesta syystä. ”Tässä on numeroilla sen verran merkistystä, että meidän pääyhteistyökumppanimme on SER-kierrätys. Sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätystä kiristetään vuonna 2016 niin, että osuutta nostetaan 45 prosentista 65 prosenttiin. Siksi kirimaali tuli 6,5 kilometrin kohdalle.” Toinen syy on paikalle tulevan yleisön palveleminen. ”Hiihdämme noin 3,3 kilometrin lenkkiä, joten kirimaali tulee nyt hyvin tasaiselle alustalle stadionille. Suomen Cupissa ei ole yleisölle SM-kisojen tapaan screeniä, joten stadionyleisö ei olisi nähnyt kirimaalikamppailua, mikäli se olisi maastossa.”

Pistejaossa noudatetaan maailmancup-pisteytystä, jokaisen kirimaalin kymmenelle parhaalla hiihtäjälle on luvassa pisteitä niin, että ensimmäiselle tulee 15 ja siitä seuraaville sijoille 12,10,8,6,5,4,3,2,1 pistettä. Naisten kirimaalin voittaja palkitaan 150 eurolla ja miesten kahden kirimaalin kovimmat yhteispisteet kerännyt kokonaisvoittaja 250 eurolla.