Uutisen päiväys

8.1.2008← Takaisin

Vantaan SM-kilpailuista mahdollisuus ponnistaa edustustehtäviin

    Suomen parhaat hiihtäjät haastajineen kokoontuvat perjantaista sunnuntaihin Vantaalle, jossa hiihdetään talven ensimmäiset SM-kilpailut. Hakunilan urheilupuistossa kilpaillaan perjantaina sprintit, lauantaina viestit ja sunnuntaina yhdistelmäkilpailut.

    SM-mitaleiden tavoittelun lisäksi Hakunilassa on paljon panosta, sillä kilpailut ovat maailmancupin edustustehtäviin mieliville näytön paikka. Maailmancup jatkuu Kanadan Canmoressa 22.-26. tammikuuta, jolloin ohjelmassa on neljä osakilpailua.
    ”Vantaan SM-kilpailut ovat edustustehtäviin mieliville paikka näyttää vauhtiaan maailmancupia kiertäviin nähden. Toki Tour de Skissä olleet urheilijat ovat vielä väsyneitä, mikä täytyy ottaa huomioon. Canmoressa kilpaillaan vaativilla radoilla korkealla (1400 metrissä). Valitsemme sinne urheilijoita, joilla on mahdollisuuksia hyvinkin maailmancupin pisteille”, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.

    Jauhojärvi jättää Kanadan kilpailut väliin

    Suomen joukkue Kanadan osakilpailuihin julkistetaan kokonaisuudessaan sunnuntaina iltapäivällä Vantaan SM-viikonlopun jälkeen. Tour de Skissä olleesta kuusikosta Sami Jauhojärvi jättää Kanadan kilpailut väliin.
    ”Kanadan jälkeen maailmancupissa on hyviä kilpailuja perinteisellä, Otepään viikonloppu (9.-10. helmikuuta) on kuin minulle tehty (perinteisellä 15 km ja sprintti). Kanadan kilpailut ovat korkealla, lisäksi aikaerot ja pitkät matkustamiset. Kaikki se jää nyt pois”, Jauhojärvi kertoo.
    Jauhojärvi hiihtää Vantaalla sunnuntain 15+15 kilometriä sekä lauantaina Vuokatti Ski Team Kainuun väreissä viestin. Molemmissa kilpailuissa hän puolustaa Suomen mestaruutta.

    Nuoret taistelevat MM-kisapaikoista

    Vantaalla hiihdetään myös talven ensimmäiset nuorten SM-hiihdot, kun 20-vuotiaiden sarjassa ratkotaan yhdistelmäkilpailun mestaruudet sunnuntaina.
    ”Nuorille sekä sprintti että sunnuntain pursuitit ovat MM-katsastukset. Vantaan kisat ovat todella tärkeät, samoin seuraavana viikonloppuna Vuokatissa käytävät nuorten SM-kilpailut”, ST1-ryhmän valmentaja Mikko Virtanen sanoo.
    Nuorten SM-kilpailut jatkuvat Vuokatissa 19.-20. tammikuuta, jolloin lauantaina tytöt hiihtävät vitosen ja pojat kympin perinteisellä hiihtotavalla. Toisena kisapäivänä tytöillä ohjelmassa on kymppi ja pojilla 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla. Vuokatissa kilpaillaan 17-, 18-, 20- ja 23-vuotiaiden sarjoissa. Suomen joukkue Puola Szczyrkissä 3.-10. helmikuuta pidettäviin nuorten MM-kisoihin julkistetaan Vuokatin kilpailuiden jälkeen.

    Adecco Sprintticupin viides osakilpailu perjantaina

    Vantaalla perjantaina vapaalla hiihdettävä SM-sprintti on myös kansallisen Adecco Sprintticupin viides osakilpailu. Neljän osakilpailun jälkeen naisten cupia johtaa ylivoimaisesti Silja Tarvonen, miesten cupissa Keijo Kurttila on kärjessä vain kaksi pistettä ennen Jari Joutsenta.

    Adecco Sprintticupin tilanteet 4/9 osakilpailun jälkeen: http://www.hiihtoliitto.fi/mp/db/ta_tulokset/x/IMG/39503/liite/

    YLE televisioi Vantaan SM-hiihdot seuraavasti:
    YLE TV2 perjantaina 11.1. klo 12.20-14.40, sprintit, kisat alkavat klo 12
    YLE TV2 perjantaina 11.1. klo 18.00-18.50, kooste sprinteistä
    YLE TV2 lauantaina 12.1. klo 10.55-12.00, naisten viesti 3x5 km, kisa alkaa klo 11
    YLE TV2 lauantaina 12.1. klo 12.50-15.10, miesten viesti 4x10 km, kisa alkaa klo 13
    YLE TV2 sunnuntaina 13.1. klo 11.20-12.25, naisten takaa-ajo, kisa alkaa klo 11.30
    YLE TV2 sunnuntaina 13.1. klo 12.50-14.40, miesten takaa-ajo, kisa alkaa klo 13
    Kilpailuja seurataan tiiviisti myös Radio Suomessa ja YLE Urheilun nettisivuilla www.yle.fi/urheilu

    Lisätietoja Vantaan SM-hiihdoista järjestäjien sivuilta: http://www.vantaanhiihtoseura.fi/SM2008/