Uutisen päiväys

13.1.2008← Takaisin

Vantaan SM-järjestäjien urakointi toi tulosta

Vaikka koko läpi viikonlopun oli lämpöasteita ja välillä satoi vettä solkenaan, onnistuttiin SM-hiihdot Vantaalla viemään läpi hyvissä kilpailuolosuhteissa.

Vantaalle tykitetty 3,5 km:n latu eteni leveänä valkoisena urana muuten mustassa maastossa. Hiihto-olosuhteet pysyivät hyvinä kilpailujen vihonviimeiseen kilpailuun saakka. Sunnuntaisen miesten takaa-ajon mitalikolmikko kilvan kiitteli radan kuntoa ja sen vaativuutta.

"Pitää onnitella järjestäjiä hyvin tehdystä työstä. Pohja oli hyvä ja käytössä oli kunnollinen 3.75 km:n lenkki. Tässä on viime vuosina jouduttu kiertämään 2,5 km:n pätkää," Jauhojärvi sanoi arvioi radan myös vaativuudeltaan kovaksi: "Kyllä siinä on kokonaisnousua saman verran kuin Ramsaun kolmellakympillä."

Kilpailun johtaja Matti Virtanen joukkoineen voi myhäillä tyytyväisenä. Laakereilleen lepäämään ei vielä voi heittäytyä. Kisojen purkaminen on vielä edessä ja se on iso urakka sekin. Varmaa on kuitenkin, että heti kun lupa tulee, SM-ladut täyttyvät tavallisista vantaalaisista ja keli sen kun paranee, kun luvassa on pikku pakkasta, joka jäädyttää paikat niin, että hiihtäjät pääsevät täysillä testaamaan SM-vauhtia.