Uutisen päiväys

22.1.2008← Takaisin

Vammaishiihdon huiput kilpailevat Vuokatin uusituilla radoilla, maailmancupiin 180 joukkueen jäsentä 19 maasta

    Vammaishiihdon maailman huiput siirtyvät Saksasta Vuokattiin, jossa kilpaillaan kolme osakilpailua maastohiihdossa ja kaksi ampumahiihdossa. Kilpailut alkavat lauantaina maastohiihdon sprinttikilpailulla. Ampumahiihdon kilpailut käydään 2.-3. helmikuuta.


    Vuoden 2009 vammaishiihdon ja –ampumahiihdon MM-kilpailuiden järjestämiseen valmistautuva Vuokatti isännöi maailmancupia nyt toistamiseen. Kilpailuihin odotetaan noin 190 urheilijaa ja huoltajaa yhteensä 19 maasta.
    Maastohiihdon sprinttikilpailu avaa maailmancupin lauantaina 26. tammikuuta. Tämän jälkeen kilpailuohjelmassa on pitkät ja keskipitkät matkat. Ampumahiihdossa kilpaillaan pitkät matkat sekä takaa-ajokilpailu.
    Edelliseen vuoteen verrattuna Vuokatin latupohjia ja ratoja on parannettu vastaamaan Kansainvälisen Paralympiakomitean uusia sääntöjä. Lisäksi kilpailijoiden verryttelyyn ja suksien testaukseen soveltuvaa aluetta on uusittu.

    ”Uudet radat ovat samat, joita käytettiin nuorten SM-hiihdoissa viikonloppuna, joten vaativat radat hiihtäjille on tiedossa. Kelkkahiihtäjien radat ovat aiempaa monipuolisemmat ja uskon, että myös urheilijat pitävät nyt käytössä olevista laduista. Viime viikonlopun lumisateiden ansiosta olot ovat nyt talviset. Kisajärjestelyt etenevät aikataulun mukaisesti, työmaata riittää varsinkin ampumaradan osalta. Lumentulon myötä uusia latuja on päästy avaamaan ja nyt pystymme harjoituskäyttöön tarjoamaan entistä enemmän vaihtoehtoja , esimerkiksi ns. Heikkkilän-lenkin (20km valaistua latu)”, kilpailunjohtaja Jyri Pelkonen sanoo.

    Suomalaisista Vuokatin kilpailuihin osallistuvat maailmancupissa tällä kaudella jo yhden voiton ottanut Ilkka Tuomisto, Maija Löytynoja, Jarmo Ollanketo ja Rudolf Klemetti. Tuomisto ja Klemetti osallistuvat maastohiihdon kaikille matkoille, Löytynoja ja Ollanketo maasto- ja ampumahiihdon kaikille matkoille. Tuomisto ja Löytynoja kilpailevat liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa (LW 6/8) ja Ollanketo ja Klemetti näkövammaisten hiihtäjien luokassa (B1-B3).

    KILPAILUAIKATAULU

    Lauantai 26. tammikuuta
    Sprinttihiihto, vapaa

    Sunnuntai 27. tammikuuta
    Hiihdon pitkät matkat, vapaa (20-15-10km)

    Tiistai 29. tammikuuta
    Hiihdon keskipitkät matkat, perinteinen (10-5 km)

    Lauantai 2. helmikuuta
    Ampumahiihdon pitkät matkat (12,5-10km)

    Sunnuntai 3. helmikuuta
    Ampumahiihto, taka-ajo

    SUOMALAISET:

    Ilkka Tuomisto, Hämeenkyrö
    Maija Löytynoja, Ylivieska
    Jarmo Ollanketo, Kytökylä
    Rudolf Klemetti, Kuusamo