Uutisen päiväys

5.3.2005← Takaisin

Välimaa ylti uransa parhaaseensa Salpausselän sprintissä-Kuitunen kolmas

Kirsi Välimaa sijoitti toiseksi ja Virpi Kuitunen kolmanneksi Ruotsin Lina Anderssonin hallitsemassa naisten sprinttikisassa 80. Salpausselän kisoissa.

Kirsi Välimaa kuvasti hänen uransa parhaan sijoituksen tuonutta hiihtoa todella helpoksi.
- Tämä oli selvästi helpoin kaikista sprinteistä, joissa olen päässyt  starttaamaan kaikki lähdöt. Minulla jäi vielä voimaa työntää lopussa ja olisi ehkä ollut saumaa vielä kiristääkin, tajusin vasta liian myöhään, että paukkuja olisi riittänyt vaikka yrittää voittoa tänään. Tämän päivän hiihdoista aika-ajo oli kaikista vaikein.

Järkevää hiihtoa kiitti myös Välimaan valmentaja Heikki Pusa, joka arveli suojattinsa kisan sujuneen helposti. Paukkuja jäi vielä tasatyöntöön loppusuoralle.

Kolmanneksi sijoittunut Virpi Kuitunen harmitteli sääntöä, jonka mukaan kilpailun viimeisillä sadoilla metreillä ei saa hiihtää ratojen välissä.
- Arvioin Anderssonin vauhdin riittävän, jotta pääsiisin hänen perässään hyviin asemiin. Hänen vuhtinsa ei kuitenkaan riittänyt ja jäin pussiin, enkä sitten enää päässyt sijoittumaan sopivasti, jotta olisin voinut yrittää ohitusta.

Suomen naisten menestys perinteisellä hiihdetyssä sprintissä oli muutenkin mainio. Mona-Liisa Malvalehto sijoittu seitsemänneksi ja Aino-Kaisa Saarinen oli kahdeksas.

Miesten sprintissä norjalaiset hallitsivat kilpailua alusta loppuun. Heitä oli aika-ajon kärjessä kuusi ja sama tahti jatkui finaaliin asti. Kisan voitti Börre Näs, tinen Tor Arne Hetlan ja kolms Eldar Rönning. Norjaan menivät myös sijat neljä ja viisi. Paras suomalainen oli Lauri Pyykönen kahdeksantena.

Tulokset: www.fis-ski.com