15.12.2007← Takaisin

Väänänen neljänneksi Skandinavia-cupin sprintissä Vuokatissa

Maastohiihdon Skandinavia-cupin Vuokatin osakilpailuiden toisen päivän sprinttikilpailuissa parhaat suomalaissijoitukset saatiin miesten kilpailussa. Perinteisen hiihtotavan kilpailussa Jesse Väänänen oli neljäs ja Keijo Kurttila viides.

Myös kansalliseen Adecco-sprintticupiin kuuluneen kilpailun voitti Norjan Hans Petter Lykkja ennen maanmiestään Stein Vidar Thunia.

Väänänen keskeytti perjantaina Vuokatissa hiihdetyn perinteisen 15 kilometrin kilpailun hengitysongelmien vuoksi, mutta sprintissä jyväskyläläinen oli jälleen hyvässä vedossa. Finaalin alkuvaiheen horjuminen pudotti hänet hetkellisesti viimeiseksi, mutta hetkeä myöhemmin hän pääsi tuikkaamaan neljänneksi.

”Olin vähän epävarma olo, kun en tiennyt, missä tasatyöntöni menee. Ihan hyvin se meni”, Väänänen kertoi hiihtoihinsa tyytyväisenä.

Tyytyväinen oli myös Kurttila.
”Pikkuhiljaa alkaa aukeamaan paikat. Pitäisi vaan saada kisoja alle. Tänäänkin hiihdot paranivat loppua kohden”, Kurttila sanoi.

B-finaalissa kolme suomalaismiestä

Suomalaismiehillä meni muutenkin hyvin, sillä Niklas Colliander, Ville Verkama ja Jari Joutsen ylsivät B-finaaliin. Kolmikosta paras oli kymmenenneksi sijoittunut vantaalainen Colliander.
”Aamulla tuntui vähän väsyneeltä, mutta aika-ajo aukaisi paikat. En ole yllättynyt, sillä eilen sanoin että hiihdän 12 joukkoon, positiivista on, että pystyin siihen. Huominen vapaan kisa on minulle bonusta”, perinteisellä paremmin viihtyvä 22-vuotias Colliander sanoi.

Kyllönen suomalaisnaisten paras

Naisten kilpailussakin voitto meni Norjaan, kun jo karsinnassa nopeinta vauhtia pitänyt Ingri Aunet Tyldum oli paras. A-finaali käytiin ilman suomalaisia. Paras suomalainen oli ainoana B-finaaliin päässyt kajaanilainen Anne Kyllönen, joka sijoittui B-finaalin voittaneena seitsemänneksi.

”Hyvin meni, tosi hyvät lähdöt sain ja taktisesti hyvin hiihdettyä. Toivuin torstaina alkaneesta migreenistä. Tänään ei ollut oikeastaan mikään hiihdoista vaikea, ehkä aika-ajo (4:s) jos joku pitää sanoa”,  20-vuotias Kyllönen sanoi.

Sunnuntaina Vuokatin Skandinavia-cupissa hiihdetään vapaan hiihtotavan kilpailut, miehillä matkana 15 kilometriä ja naisilla 10 kilometriä.

Tulokset:

FIS Skandinavia-cupin 2. osakilpailu, Adecco-sprintticupin 5/10 osakilpailu, sprintti, 1,2 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla:

Naiset: 1) Ingri Aunet Tyldum Norja, 2) Kari Vikhagen Gjeitnes Norja, 3) Ellen Sandbakken Norja…7) Anne Kyllönen Suomi.
Miehet: 1) Hans Petter Lykkja Norja, 2) Stein Vidar Thun Norja, 3) Fredrik Uusitalo Ruotsi, 4) Jesse Väänänen Suomi, 5) Keijo Kurttila Suomi…10) Niklas Colliander Suomi, 11) Ville Verkama Suomi, 12) Jari Joutsen Suomi.

Karsinnan nopeimmat:
Naiset: 1) Ingri Aunet Tyldum Norja 2.54,16, 2) Kari Vikhagen Gjeitnes Norja -3,27, 3) Ellen Sandbakken Norja -3,42, 4) Anne Kyllönen Suomi -4,78.
Miehet: 1) Börre Näss Norja 2.27,98, 2) Fredrik Uusitalo Ruotsi -3,86 sekuntia jäljessä, 3) Jari Joutsen Suomi -3,95.