Uutisen päiväys

2.9.2007← Takaisin

Ulla Kiili uudella innolla kohti talvea

Viime kaudesta tuli Ulla Kiilille kaikkea muuta kuin hän toivoi, mutta nyt Ski Cats –ryhmään kuuluva tamperelaishiihtäjä odottaa jo mielenkiinnolla ja luottavaisena tulevaa kautta.

”Nuorten MM-kisat (U23), siellä on sprintti vapaalla ja se on minulle paras matka. Lisäksi aikuisten ja 23-vuotiaiden SM-kilpailut. Ja kyllähän niitä karsintakisoja alkaa heti alkukaudesta”, Ulla tuumii.

Nuorten MM-kisat olivat Ullan päätavoite viime vuonnakin, mutta lopulta hän ei päässyt kisoihin. Hän kuvaa kautta ”aika isoksi pettymykseksi”, johon syyt juontavat lokakuun Ramsaun leiriltä.
”Leiri meni hyvin, mutta sitten tuli kauhea tauti viimeisenä päivänä. Sen jälkeen Saariselän lumileiri tuli liian äkkiä, elimistö oli sekaisin ja tuli tehtyä virhearviointeja puolin ja toisin. Sitten pakka levisi, enkä päässyt rytmiin”, Ulla kertaa.
”Sain ehkä 1-2 kisaan parempia hiihtoja. Tosi takkuista oli. Kausi alkoi tosi huonosti, tosin Skandinavia-cupin sprintti (Vuokatissa 10:s) oli hyvä. Sellaista aaltoilua se oli, saattoi tulla hyvä hiihto ja sitten ihan floppihiihto. Alkoi kiristää jo korvien väliäkin. Alkukausi ei ollut kiva, mutta elättelin kuitenkin toiveita.”

Lopputalvesta Ulla löysi jo intoa katsoa tuleviin kausiin, kun asiat asettuivat oikeisiin mittasuhteisiin nuorten MM-kisapaikan karattua.
”Viimeisiä kisoja en enää edes hiihtänyt. Pyhäjärven SM-kisoista ajattelin, ettei sinne kannata lähtee ynnämuutasijoja hakemaan ja aloin ajatella seuraavaa kautta.”
Kevään Ulla otti rennosti, mutta kävi vähän lenkillä ja aloitti vähitellen ”uudelleen rakentamaan”. Kehitystä kesän aikana onkin selvästi ollut havaittavissa lähtötilanteeseen verrattuna, muttei hiihtäjän kesä ole ollut pelkkää harjoittelua:
”Kesänkin olen opiskellut, mutta pääpaino on kuitenkin urheilussa. On silti kiva opinnoissakin edistyä. Kun on tullut hyviä arvosanoja, olen innostunut ja motivoitunut”, Ulla kertoo.

Useita valmentajia vetämässä harjoituksia

Vuokatissa sunnuntaina päättynyt leiri oli Ski Catsien kesän kolmas. Ski Catsien valmentajana toimii Mika Tuononen, mutta leireillä harjoituksista vastaavat myös Reijo Jylhä, Ilkka Jarva, Mikko Virtanen, Jani Ähtävä ja Vesa Mäkipää.
”Tykkään siitä, ettei ole reissua liikaa. Ettei ole koko ajan tulossa tai menossa, vaan voi kotona tehdä omaan tahtiin”, Ulla kiittää.
Ullalle Pääsy Ski Catseihin oli iloinen uutinen. Hän on muutenkin viihtynyt Ski Catseissa, jossa urheilijat ovat hänelle tuttuja jo ennestään.
”Suihkuvuorot on jaettu jo ennen leiriä”, hän nauraa.
Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu Vuokattiin 20.-26.9. Sen jälkeen ohjelmassa on lumileiri Saariselällä.

Ski Catsien urheilijat:

Maija Hakala
Ulla Kiili
Anne Kyllönen
Satu Pirttiniemi
Noora Virtanen

Risto Ikonen
Lari Lehtonen
Iiro Niskanen
Jussi Simula
Olli-Pekka Tolvanen
Jesse Väänänen