12.4.2008← Takaisin

Ukkohalla-hiihto läpi hyvissä talvisissa olosuhteissa

Ukkohalla-hiihto hiihdettiin hyvissä talvisissa olosuhteissa. Luonnonlunta on lähes metri ja pieni pakkanen (-5) tarjosivat hiihtäjille hyvät olosuhteet kamppailla Ukkohalla-hiihdon tai itsensä voittamisesta. Kansainvälisen säväyksen kisaan antoivat kahdeksan venäläisen hiihtäjän mukanaolo.

Noin sata hiihtäjää (78 miestä ja 21 naista) mittautti loppukevään kuntonsa Ukkohallan haastavissa maisemissa. Vapaalla tyylillä käydyn 50 kilometriä miesten sarjan voitti Kari Varis (Joensuun Kataja) toinen Teemu Köngäs (Puolangan Ryhti) ja kolmantena Pauli Turtinen (Yli-Iin Naseva).

Naisten kolme parasta olivat Tiina Rönkkö (Kuopion Hiihtäjät) toinen Riitta Kareinen (Ilomantsin Urheilijat) ja kolmas Sirpa Pääkkönen (Sotkamon Jymy).

Ukkohalla-hiihto päätti massahiihtokauden. Massahiihtoranking on kilpailusarja, joka sisältää 19 eri kilpailua 14 eri paikkakunnalla. Sarjassa eniten ranking-pisteitä keräsi Kari Varis ja naisissa Sini Alusniemi (Huhtasuon Hiihto) .

Kilpailun jälkeen Kari Varis oli tyytyväinen hiihtoonsa ja Ukkohallan latujen kuntoon. "Reitti oli sopivan haastava ja hyvässä kunnossa. Ensimmäinen 20 kilometriä hiihdettiin rauhakseltaan, sitten vähän nykäisin. Sen jälkeen meitä erottui neljän porukka, josta onnistuin irrottautumaan noin viisi kilometriä ennen maalia".