17.3.2007← Takaisin

U23-sarjan MM-hiihdoissa "plussamerkkinen päivä"

Venäjän Julia Tšekaleva juhli naisten yhdistelmähiihdon (10 km P + 10 km V) mestaruutta U23-sarjassa ja Sveitsin Dario Cologna miehissä (15 km P + 15 km V). Sveitsiläinen voitti myös 15 km vapaan kilpailun.

Suomalaiset eivät yltäneet palkintosijoille, mutta Silja Tarvonen ja Matti Kylmälä sivakoivat kuitenkin kärkisijoille. Tarvonen oli lopulta 10:s jääden voittajasta 56 sekuntia ja Kylmälä 9:s ollen voittajaa 54,5 sekuntia hitaampi. Päivä olikin Suomen joukkueen valmentaja Vesa Mäkipään mukaan plussamerkkinen, kun vielä Thomas Ramstedt sijoittui 14:nneksi (+1.23,8) ja Satu Pirttiniemi 20:nneksi (+1.42,7).
Perinteisen osuudella kärjen vauhdista pudonnut Maija Hakala oli 33:s (+3.16,6) ja vapaan osuudella takunnut Jussi Simula 40:s (+5.35,8). Matias Strandvall keskeytti perinteisen osuuden jälkeen kramppeihin.
- Siljalla oli mahdollisuuksia kuudenteen sijaan, sillä siinä oli neljä tyttöä ryppäässä hänen edelleen. Siljalle kävi kuitenkin pieni kämmäys, ja nelikko pääsi karkuun. Hän hiihti silti hyvän, tasaisen hiihdon molemmilla osuuksilla ja aikaerokin oli sopivan pieni, Mäkipää arvioi.
Naisten kisa ratkesi vapaan osuudella, jolloin Tšekaleva karkasi. Voitajasta 6,4 sekuntia jäänyt Ranskan Coraline Hugue hiihti toiseksi ja 15 sekuntia hävinnyt Tšekin Ivana Janeckova kolmanneksi.
Matti Kylmälä jäi perinteisen osuudella kärjestä jo 40 sekuntia, mutta hän hiihti vapaan osuuden erittäin hyvin. Thomas Ramstedt taasen oli perinteisen osuuden jälkeen 7:ntenä, mutta putosi vapaan osuudella
- Olosuhteet olivat varsin pehmeät, eikä Matilla ollut perinteisellä hyvää suksea. Hänelläkin olisi ollut kuudes sija muuten hyvin haarukassa. Thomaksella ei ollut vapaan osuudelle kunnon suksea, ja Matti pääsi hänen ohitseen eikä Thomas pystynyt seuraamaan häntä.
Miesten kilpailussa neljä hiihtäjää karkasi perinteisen osuuden lopussa ja samainen nelikko oli yhdessä vielä maalisuorallakin. Dario Cologna oli lopulta kirikamppailussa vahvin, mutta hopeamitalit jouduttiin jakamaan, sillä maalikameran rikkouduttua Sveitsin Perl Curdinin ja Venäjän Stanislav Volžentsevin välille ei saatu eroa.