Uutisen päiväys

3.2.2008← Takaisin

Tytöt hiihtivät hopealle ja pojat pronssille PM-kisojen viesteissä

Suomi taisteli tiukasti tyttöjen 3x3 kilometrin viestin voitosta Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Viron Otepäässä, mutta joutui tunnustamaan Norjan kolmikon paremmakseen. Tyttöjen hopean lisäksi Suomen pojat ottivat pronssia 3x5 kilometrin viestissä Norjan ja Ruotsin jälkeen.


Tyttöjen hopeajoukkueessa hiihtivät Anita Kirvesniemi, Marjaana Pitkänen ja Krista Lähteenmäki. Erityisen hyvässä vireessä kolmikosta oli joukkueen hopealle nostanut Lähteenmäki, joka oli ankkuriosuuden nopein 12 sekunnin erolla. Eroa Norjaan jäi 13,4 sekuntia.

Suomen pojat hiihtivät pronssille järjestyksessä Perttu Hyvärinen, Harri Niemi ja Simo-Viljami Ojanen. Kolmikko hävisi voittoon hiihtäneelle Norjalle vajaan minuutin, hopealle hiihtäneelle Ruotsille noin kymmenen sekuntia. Niemi oli hyvässä vireessä, sillä hän oli vapaan osuusajoissa kolmanneksi nopein. Ojanen hiihti Ruotsin ankkurin kanssa neljään kilometriin asti, kunnes joutui viimeisellä kilometrillä taipumaan hopeataistossa.

Suomen hiihtäjät saavuttivat PM-kisoissa neljä mitalia. Suomen joukkueen mitalirohmu oli Lähteenmäki, joka oli sai kaksi hopeaa ja pronssin.

”Tämä oli plusmerkkinen päivä ja tästä jäi hyvä mieli. Perjantain sprintissä puolestaan kärsittiin vähän siitä, ettei nuorilla ole oikein kunnon sprinttikilpailuja ollut. Tuli kaatumisia ja muuta. Lauantain kymppi oli poikien osalta miinusmerkkinen päivä, oli tahmeaa”, valmentaja Ilkka Jarva tiivisti suomalaishiihtäjien esitykset kolmipäiväisissä kilpailuissa.

Tulokset:

Otepää, Viro:

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, 3/3 päivä:

Viestit:

Tytöt 3x3 km: 1) Norja 21.03,0, 2) Suomi (Anita Kirvesniemi, Marjaana Pitkänen, Krista Lähteenmäki) -13,4, 3) Norja 2 -18,4.
Pojat 3x5 km: 1) Norja 34.54,0, 2) Ruotsi -44,8, 3) Suomi (Perttu Hyvärinen, Harri Niemi, Simo-Viljami Ojanen) -54,6.

Täydelliset tulokset löytyvät sivulta www.suusaliit.ee/njc