Uutisen päiväys

9.12.2013← Takaisin

Tuomistolla katkesi suksi Canmoren maailmancupissa

Ilkka Tuomisto kaatui vammaishiihdon maailmancupin kauden avauskisassa Canmoressa. Tuomisto kaatui vapaan kympillä niin, että suksen rikkoutuminen esti kisan jatkamisen.

Vammaishiihdon maailmancup-kausi alkoi Canmoressa Kanadassa vapaan kymmenen kilometrin kisalla. Suomen Ilkka Tuomiston kisa alkoi vahvasti.
- Kisa alkoi hyvin ja hallitusti, pienillä eroilla oli paljon porukkaa ladulla, Tuomisto kertoo.
Noin neljän kilometrin kohdalla jyrkässä alamäessä miehen sukset kuitenkin haukkasivat ja mies kaatui kovasta vauhdista.
- Toinen suksi irtosi siteestä ja lensi metsään. Side jäi kuitenkin monoon kiinni. Nopeasti yritin vielä kerätä kamat ja laittaa siteen takaisin sukseen. Ajattelin, että jos jollekin maailmancupin jäännöspisteelle olisi vielä mahdollista, Tuomisto kertaa kaatumista.

Pian mies kuitenkin huomasi, että kisa on keskeytettävä.
- Kaatumisen jälkeen oli mies melko sekaisin. Sitten huomasin, että suksikin oli mennyt siinä poikki, joten kisa oli sitten siinä.
- Taisi muuten olla ensimmäinen kerta, kun yleensä ottaen edes kaaduin missään kisoissa.
Vammaishiihdon maailmancup jatkuu tiistaina perinteisen sprinttikisalla ja torstaina hiihdetään 20 kilometrin perinteisen kisan.
- Huomenna lähden hakemaan sprintistä finaalipaikkaa. Toivottavasti sitten on paremmat tarinat.

Ilkka Tuomisto on ainoa suomalaishiihtäjä Canmoren maailmancupissa.

Miesten vapaan kymppi päättyi venäläisten nelosvoittoon Sergey Lapkinin voittaessa tuloksella 27:10,7. Toiseksi hiihti Rushan Minnegulov, kolmanneksi Vladimir Kononov ja menestyksen täydensi Kirili Mikhaylovin neljäs tila. Venäjältä lähti Canmoreen suuri, peräti 42 urheilijan joukkue.

 

http://www.paralympic.org/nordic-skiing/calendar