Uutisen päiväys

29.1.2008← Takaisin

Tuomisto voitti, Löytynoja toinen vammaishiihdon maailmancupissa Vuokatissa

    Erinomaisesti onnistunut suksihuolto siivitti suomalaiset sakeassa lumisateessa hyviin suorituksiin vammaishiihdon maailmancupissa Vuokatissa tiistaina. Perinteisen hiihtotavan kympillä Ilkka Tuomisto sivakoi liikuntavammaisten miesten luokan voittoon ja Maija Löytynoja oli naisten vastaavassa luokassa toinen.

    Hämeenkyröläinen Tuomisto oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Venäjän Kirill Mihailov hävisi 2.45,4 minuuttia. Voitto oli Tuomistolle jo kauden kolmas.
    ”Oli uskomaton suksi tänään. Kun näki, että toisilla ei suksi pidä, siitä sai vielä lisää vettä myllyyn ja itseluottamusta. Sunnuntaihin (edellinen kisa) verrattuna oli ihan toisenlainen päivä, tänään jo aamusta lähtien oli sellainen olo, että pystyy hyvää tulosta tekemään.”, Tuomisto sanoi.

    Löytynojalle kauden ensimmäinen palkintopallisija

    Ylivieskalainen Löytynoja hävisi kilpailun voittaneelle Ukrainan Oleksandra Kononovalle 54,6 sekuntia. Löytynojalle kauden ensimmäinen palkintopallisija tuli suurena yllätyksenä.
    ”Pertsa ei ole oikein kulkenut ikinä, en osaa pertsaa hirveän totisesti hiihtää. Oli kyllä ihan hyvä fiilis aamusta asti. Suurkiitos huollolle, minulla oli paljon parempi suksi kuin muilla”, Löytynojakin kiitti suomalaisten sukset laittanutta Pentti Haahtia.

    Ollanketo palasi kilpailuihin

    Näkövammaisten luokassa kilpaileva Jarmo Ollanketo oli viides. Ollanketo loukkasi Saksan osakilpailuissa kaaduttuaan kylkeään, jonka vuoksi kolme edellistä kilpailua jäi häneltä väliin. Murtumaa kyljessä ei ole.
    ”Oli vähän kintaalla, pystynkö tänään hiihtämään. Olosuhteisiin nähden meni kuitenkin hyvin. Suksi oli tänään aivan unelma”, Kytökylässä asuva Ollanketo kiitti muiden suomalaisten tavoin.

    Vuokatin vammaishiihdon ja –ampumahiihdon maailmancupissa maastohiihdon kilpailut on nyt hiihdetty. Jäljellä on vielä ampumahiihdon osakilpailut, jotka käydään lauantaina ja sunnuntaina.
    ************
    Tulokset:
    Vuokatti:
    Vammaishiihdon maailmancup, keskimatkat (suomalaisten sarjat):
    Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät (LW 2-9):
    Miehet, 10 km (p): 1) Ilkka Tuomisto Suomi 27.51,1, 2) Kirill Mihailov Venäjä 30.36,5, 3) Svein Lilleberg Norja 31.29,3.
    Naiset, 10 km (p): 1) Oleksandra Kononova Ukraina 41.14,6, 2) Maija Löytynoja Suomi 42.09,2, 3) Anna Burmistrova Venäjä 42.52,5,
    Näkövammaiset miehet (B1-B3), 10 km (p): 1) Brian McKeever Kanada 26.59,8, 2) Nikolai Poluhin Venäjä 29.54,1, 3) Frank Höfle Saksa 30.59,7,…5) Jarmo Ollanketo (opashiihtäjä Marko Törmänen) Suomi 31.44,5

    Täydelliset tulokset osoitteessa: www.vuokattisport.fi