Uutisen päiväys

13.12.2013← Takaisin

Tuomisto kolmanneksi Canmoren perinteisen kisassa

Ilkka Tuomisto sijoittui kolmanneksi vammaishiihdon Canmoren maailmancupin 20 kilometrin perinteisen kisassa. Kaikkiaan Tuomisto nousi maailmancupin avauskisassa kahdesti palkintopallille.

Vammaishiihdon Canmoren maailmancup antoi positiivista signaalia Ilkka Tuomiston kisakunnosta. Kolmessa startissa mies nousi kahdesti palkintopallille, avauskisan keskeytys johtui suksirikosta.
Perinteisen 20 kilometrin kisassa Venäjä otti kaksoisvoiton, Rushan Minnegulov oli ensimmäinen tuloksella 53:52,2 ja Vladimir Lekomtcev  toinen ajalla 53:56,9. Ilkka Tuomiston tulos perinteisen kisassa oli  56:19,2.
- Tänään oli hyvää tekemisestä ja tuloksen mukainen suoritus, johon sinällään voi olla hyvin tyytyväinen, Tuomisto kertaa.
Kisan kuluessa Tuomistolla oli pieniä hengitysvaikeuksia.
- Ylähengitystien tukkoisuus vähän haittasi, ja tuntui kuin olisi pillin läpi hengitellyt. Muuten kulku oli tänään hyvä ja jaksoin koko ajan tehdä hyvin töitä.

Kaatumista lukuun ottamatta maailmancupin avaus Kanadassa sujui Tuomistolta odotusten mukaisesti.
- Pystyin hyvinkin suunnitelmien mukaisin suoritukseen ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia maailmancupin kisoja sekä Sotshia. Vielä, kun kauden mittaan pystyy ahdistamaan miestä vielä paremmin, niin uskon, että kaudesta tulee myös nousujohteinen.
Kauden loppupuolella siintää Sothsin paralympialaiset, joihin Tuomisto on jo valittu.
- Tältä turneelta saatiin varmuus oman kunnon tilasta sekä luottamusta omaan tekemiseen.