Uutisen päiväys

28.1.2015← Takaisin

Tuomisto karsiutui harmittavasti loppukilpailusta

Ilkka Tuomisto sijoittui parhaana suomalaisena seitsemänneksi perinteisen sprintissä vammaishiihdon MM-kilpailuissa Yhdysvaltain Cablessa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kilpailevan Tuomiston minimitavoite oli päästä kuuden joukkoon eli loppukilpailuun, joten sijoitus oli miehelle pettymys.

”Tuo matka on hyvä yleensä ja nytkin olisi pitänyt vähintään finaaliin pystyä. Semifinaalissa homma toimi muuten suunnitelman mukaan, mutta mäkien päällä suksi lipsahteli, enkä saanut tehtyä tarvittavaa rytmin vaihdosta, jolloin kaverit pääsivät aina vähän karkuun. Loppuviikolle lähdetään vielä iskemään 10 kilometriä pertsaa, jota odotan mielenkiinnolla. Joka sijasta lähden taistelemaan ja tekemään tasapainoista hiihtoa vaativalle radalle”, Tuomisto sanoi.
Miesten sprintin voitti Vladimir Lekomtcev Venäjältä. Myös Maija Järvelän hiihdot loppuivat keskiviikkona odotettua aikaisemmin, sillä hänen hiihtonsa jäivät karsintaan (9:s). Välieriin pääsi hänen luokassaan kahdeksan.
”Ei ollut suksessa pitoa, eikä oikein muutenkaan toiminut. Olotilakin oli aika löysä. Toivottavasti en ole kipeäksi tulossa. Urani huonoin sprintti, mutta no, se oli vaan yksi kisa muiden joukossa. Perjantaina päämatkalle”, Järvelä sanoi.
Kelkkahiihtäjien luokassa Sini Pyy oli 14:s, kun välieriin selvisi karsinnan 12 parasta.
”Kisan alkupuoli meni tänään hyvin, meno hyytyi sitten jyrkkään nousuun. Vielä puuttuu sprinttiin tarvittavaa vauhtia, mutta eiköhän sekin ala paranemaan kun saan tekniikan ja kelkan kuntoon”, Pyy sanoi.
Torstaina on välipäivä. Perjantaina kilpaillaan jälleen ampumahiihdossa, johon starttaavat Järvelä ja Juha Härkönen.