21.1.2008← Takaisin

Tuomisto jälleen palkintopallille vammaishiihdon maailmancupissa

Hämeenkyröläinen Ilkka Tuomisto jatkoi hyviä suorituksiaan vammaishiihdon maailmancupissa, kun hän sijoittui Oberstdorfissa vapaan hiihtotavan vitosella toiseksi.

Tuomiston edelle liikuntavammaisten miesten luokassa jäi 18,1 sekunnin erolla jo kauden toisen voittonsa ottanut Venäjän Kirill Mihailov.

”Hyvin meni vitonen. Tyytyväinen saa olla siihen, että vapaakin alkaa kulkea. Nyt sain itselle tiedon, että olen kunnossa. Selkäkään ei vaivannut. Huomenna lähden 20 kilometrillä hakemaan palkintopallisijaa, kahden parhaan joukkoon on tavoite”, Tuomisto sanoi.

Toinen suomalaisedustaja Jarmo Ollanketo sijoittui näkövammaisten luokassa kymmenenneksi. Ollanketo hävisi vitosella kilpailun voittaneelle Ukrainan Vita Lukjanenkolle 1.48,2.

Oberstdorfissa kilpaillaan vielä tiistaina maastohiihdon pitkällä matkalla, ennen kuin joukkueet siirtyvät Suomeen ja Vuokattiin. Ensimmäinen kilpailu Vuokatissa on lauantaina.

Tulokset:

Oberstdorf, Saksa:

Vammaishiihdon maailmancup, 3. osakilpailu:

Liikuntavammaiset miehet (LW 2-9), 5 km (v): 1) Kirill Mihailov Venäjä 12.20,7, 2) Ilkka Tuomisto Suomi -18,1, 3) Nils Erik Ulset Norja -22,1.
    Näkövammaiset miehet, 5 km (v): 1) Vita Lukjanenko Ukraina 12.08,5, 2) Frank Höfle Saksa -9,9, 3) Nikolai Poluhin Venäjä -13,0,…10) Jarmo Ollanketo Suomi -1.48,2.