Uutisen päiväys

4.2.2006← Takaisin

Toni Närväinen neljänneksi takaa-ajossa – Venäjälle kaksoisvoitto

Suomen Toni Närväinen sijoittui hienosti neljänneksi 23-vuotiaiden takaa-ajohiihdossa Slovenian Kranjissa. Voiton vei Venäjän Aleksander Legkov.

Torstaina perinteisen matkan voittanut saksalainen Franz Göring oli kolmas. Neljäneksi tullut Närväinen jäi kilpailun voittaneesta Legkovista lopulta 42,0 sekunnin päähän. Muista suomalaisista Matti Heikkinen ylsi komeasti 15 parhaan joukkoon sijoittumalla 14:nneksi (-2.13,8), Matti Kylmälä puolestaan 21:s (-3.06,1) ja Matias Strandvall 28:s (-4.30,6).

Joensuun Katajaa edustava Närväinen ei ollut heti kilpailun päätyttyä juttutuulella. Pettymys oli suuri, sillä hän jäi pronssimitalista lopulta 26,2 sekuntia.

- Toiseksi viimeisellä kierroksella viimeisessä nousussa jäin Göringistä. Ei ollut niin mukavaa katsella, että siinä se pronssimitali menee, Närväinen kuvaili.

Viime vuonna Rovaniemen MM-kisoissa alle 20-vuotiaiden takaa-ajossa hopeaa voittanut Närväinen kiitteli jälleen Suomen joukkueen taustajoukkoja.

- Iso kiitos Suomen huollolle. Suksi oli loistava ja muutenkin taustajoukot pelasivat mahtavasti. Ei voi muuta sanoa, kuin että miehestä ei ollut tänään parempaan, Närväinen totesi.

Närväinen hiihti taktisesti erittäin älykkäästi ja pysyi kärkijoukossa koko perinteisen osuuden ajan. Vapaalle siirryttäessä tahti koveni huomattavasti, mutta suomalainen sinnitteli keulan mukana.

Venäläiskaksikon nykäistyä Närväinen jäi taistelemaan Göringin kanssa pronssimitalista, mutta tällä kertaa saksalainen vei pidemmän korren.

- Onhan se kova tekijä, mutta olisi ollut tänään ihan voitettavissa, Närväinen sanoi.

Närväisen suoritusta arvioitaessa on syytä ottaa huomioon se, että hän on edustuskelpoinen 23-vuotiaissa vielä kahden vuoden ajan. Omasta ikäluokastaan hän nappasi jälleen tulosluettelosta korkeimman sijan.

- Ne kilpailee kisoissa, jotka ikänsä puolesta pääsevät mukaan. Kai se on ajateltava, että tällä kertaa ei minun harjoituskilometrien määrä vielä riittänyt kärkeen verrattuna.

Viimeisissä nuorten MM-kisoissaan mukana oleva Matti Heikkinen kärsi kilpailussa ylitankkauksesta.

- En juonut koko kisan aikana kuin pari desiä ja loppuvaiheessa en ollenkaan. Harmi vain, sillä energiaa jäi jäljelle, ja parempaan olisi varmaankin pystynyt. Ei ole näin hyvää oloa kolmenkympin jälkeen koskaan ollut. Voisi lähteä uudestaan kisaamaan, Heikkinen kertoi.

Matti Kylmälä menetti mahdollisuutensa kärkisijoihin alkumatkasta.

- Perinteisen suksi ei pitänyt ollenkaan. Ylämäissä tuntui, ettei päässyt mihinkään. Se jäi vähän harmittamaan, vaikka vapaa kulki sitten ihan hyvin, Kylmälä mietti.

Matias Strandvallin hiihtovauhti hiipui melkoisesti loppua kohti.

- Perinteinen kulki tosi hyvin, siihen olen tyytyväinen. Minulla on ollut aiemminkin vaikeuksia vaihtaa perstalta vapaalle. Ehkä olisi pitänyt ottaa viimeinen pertsan kierros hieman rauhallisemmin, Strandvall pohti.

Tulokset:
Alle 23-vuotiaat, naiset 15 km

1. Justyna Kowalxzyk POL  44,14,70
2. Irina Artemova RUS  44.41,20
3. Iulia Tchekaeva  RUS  44.54,50

19. Silja Tarvonen Suomi  47.11.80
37. Mona-Liisa Malvalehto 49.33,60

Tulokset:
Takaa-ajo, miehet 30 km

1. Aleksander Legkov  RUS 1.17.19,7
2. Sergei Shiriajev  RUS 1.43,6
3. Franz Göring GER 1.45,6

4. Toni Närväinen – 42,0
14. Matti Heikkinen –2.13,9
21. Matti Kylmälä –3.06,2
28. Matias Strandvall –4.30,7

Tulokset: http://www.pflanzl.info/