Uutisen päiväys

6.7.2007← Takaisin

Thomas Ramstedt loukkaantui Åressa

Maastohiihdon Vancouver-ryhmään kuuluva Thomas Ramstedt loukkaantui leirillä Ruotsin Åressa perjantaina.

Ramstedt kaatui liukastuttuaan vuoristossa sateisessa säässä, minkä seurauksena hänen vasemmasta jalastaan meni pohjeluu poikki. Jalka on kipsattuna kuusi viikkoa.

"Olin juoksemassa, kun yhtäkkiä jalat lähtivät alta. Tuntui heti, että jotain meni nyt väärin. Nyt täytyy tehdä seuraavat viikot korvaavaa harjoittelua. Yläkroppaa voi harjoitella ja lääkäri sanoi, että kahden viikon päästä voisin jo pyöräillä. Tämmöistä sattuu. Tähän asti leiri ja koko kesä on sujunut todella hyvin. Mutta, turha on itkeä, kun en voi tehdä yhtään mitään", tapahtuneesta huolimatta hyväntuulisena pysynyt Ramstedt kuittasi epäonnensa.

Ramstedt, 22, palaa kotiin muun joukkueen mukana maanantaina. Ennen kuin Ramstedt saatiin Åren sairaalaan kuvauksiin, nähtiin yksi osoitus hiihtäjien esimerkillisestä joukkuehengestä. Mieshiihtäjät kantoivat Ramstedtin jyrkässä vuoristossa alas parkkipaikalle, jossa ambulanssi odotti.

"Teimme sauvoista urheiluteipeillä paarit, kahdesta viiden-kuuden sauvan nipusta. Ambulanssista saimme sitten lopulta paremmat paarit. Tunnin se matka kesti", Sami Jauhojärvi kuvasi urheilijoiden operaatiota.

Maajoukkue ja Vancouver-ryhmä ovat leireilleet päävalmentaja Magnar Dalenin kotiseuduilla Åressa maanantaista lähtien. Leiri päättyy maanantaina.