Uutisen päiväys

18.12.2005← Takaisin

Teemu Kattilakoski kolmas Livignossa

Teemu Kattilakoski sijoittui kolmanneksi FIS:n maratoncupiin kuuluvassa 42 kilometrin kilpailussa Italian Livignossa. Kattilakoski hävisi vapaalla hiihtotavalla yhteislähdöllä käydyssä kisassa italialaiselle kärkikaksikolle Biagio di Santolle ja Tulli Grandelikselle vain 0,2 sekuntia.

Kilpailun ratkaisut jäivät loppusuoralle, jolle tultaessa kärkijoukossa oli Kattilakosken lisäksi viisi miestä. Kilpailua johtanut Italian Roberto de Zolt kaatui parikymmentä metriä ennen maalia ja jäi kuudenneksi. Kattilakoski, di Santo ja Grandelis kurkottivat voittotaistoon rintarinnan ja ratkaisu haettiin maalikamerakuvasta.
- Hieman jäi hampaan koloon vielä, lähdin kuitenkin hakemaan voittoa kisasta. Vedin kärkijoukkoa lähes koko viimeiset viisi kilometriä. Haistelin jo hieman aiemmin, että italialaisilla on tarkoitus taktikoida lopussa.Viimeisen kympin aikana kärkijoukossa tuli muutama irtiottoyritys, mutta ei
ollut vaikeuksia pysyä mukana, Kattilakoski kertasi kisan kulkua.
Omaa hiihtoaan Kattilakoski ei pitänyt huonona, mutta jäi kaipaamaan ”lyöntiä”.
- Hiukan alavireistä menoa näissä molemmissa kisoissa (Livigno ja Toblach viikkoa aiemmin), johtuu varmasti korkealla olemisesta, Kattilakoski arveli.
Ennakkoon koviksi uskotuista virolaisista Jaak Mae jäi 19:nneksi, Andrus Veerpalu 22:nneksi ja Raul Olle 23:nneksi.
- Virolaisten pehmeys oli iso yllätys, kuvittelin etukäteen, että he olisivat mukana kamppailemassa voitosta. Jaak Mae veti kärkijoukkoa kisan alussa, mutta tipahti jo ensimmäisessä kovemmassa vedossa, Kattilakoski sanoi.
Kattilakoski hiihtää maailmancupia seuraavan kerran Nove Mestossa, jossa hiihdetään 15 kilometriä vapaalla hiihtotavalla.
- Sitä ennen ehkä Tapaninpäivänä kotimaassa, jos löytyy kovatasoiset kisat, Kattilakoski suunnitteli.
Nove Meston jälkeen ohjelmassa on Keski-Pohjanmaan maakuntaviesti ja sitten jälleen maailmancupia Val di Fiemmessä.
- Nove Mestoon ja Val di Fiemmeen satsataan selkeästi, siellä on tarkoitus olla mukana kärkikamppailuissa. Niistä kisoista pitäisi saada FIS -pisteitä kasaan sen verran, että olisin kolmenkymmenen parhaan joukossa normaalimatkojen rankingissa. Se takaisi lähtöpaikan toisessa rivissä olympialaisten 50 kilometrillä, Kattilakoski sanoo.
Livignon leiriään Kattilakoski piti kaikin puolin onnistuneena.
- Kyllä tämä korkeus tuntuu miehessä, happi on kortilla ja se tekee hiihdosta sellaista tasaista
puurtamista. Ei tule sellaista tunnetta missään vaiheessa, että nyt lyödään ihan kunnolla, Kattilakoski sanoi.

Tulokset:

Livigno, Italia:

FIS Maratoncup, 1. osakilpailu:
Miehet, 42 km, yhteislähtö: 1) Biagio di Santo Italia ja Tulli Grandelis Italia 1.36.56,2, 3) Teemu Kattilakoski Suomi 1.36.56,4.