Uutisen päiväys

16.12.2007← Takaisin

Tarvonen viidenneksi Vuokatin Skandinavia-cupissa

Silja Tarvonen hiihti parhaana suomalaisena viidenneksi vapaan kympillä Vuokatin Skandinavia-cupissa.


Kangasniemeläinen, mutta Kuopiossa opiskeleva Tarvonen hävisi kilpailun norjalaisvoittajalle Marthe Kristoffersenille 46,3 sekuntia. Kristoffersenin jälkeen kolme seuraavaakin sijaa menivät norjalaisille.

”En muista milloin vapaa olisi kulkenut näin hyvin. Nyt pystyi iskemään ja jalatkin toimi. Alkaa tuntua kilpahiihdolta vapaallakin, myös perinteiseen on löytynyt rentous”, 22-vuotias Tarvonen iloitsi.

Tarvosen jälkeen suomalaisista kymmenen joukkoon ylsivät myös Satu Pirttiniemi (7:s) ja Eveliina Mäyrä (10:s).  Kuoreveden Kärkeä edustava 21-vuotias Pirttiniemi kuuluu Ski Cats-valmennusryhmään.

”Olen yllättynyt, että vapaa kulki paremmin kuin perinteinen. Alkukausi on ollut vähän rikkonainen, mutta toivottavasti tästä nyt lähtee noususuuntaan”, Mäntästä kotoisin oleva mutta Tampereella opiskeleva Pirttiniemi sanoi.

Miesten kilpailu on vielä kesken.

Tulokset:

Vuokatti:

FIS Skandinavia-cup, 3. osakilpailu (5 parasta ja 10 joukkoon sijoittuneet suomalaiset):

Naiset, 10 km (v): 1) Marthe Kristoffersen Norja 26.19,5, 2) Ingri Aunet Tyldum Norja -20,1, 3) Sara Svendsen Norja -32,2, 4) Jorunn Öye Norja -38,3, 5) Silja Tarvonen Suomi -46,3,…7) Satu Pirttiniemi Suomi -1.14,4,…10) Eveliina Mäyrä Suomi -1.26,2.

Tulokset: http://www.championchip.fi/