Uutisen päiväys

20.1.2008← Takaisin

Tarvonen tuplamestariksi 23-vuotiaissa, Annilalle talven toinen 20-vuotiaiden SM-kulta

    Kangasniemen Kalskeen Silja Tarvonen nousi 23-vuotiaiden tuplamestariksi Vuokatin SM-hiihdoissa. Vuokatti Ski Team Kainuun Satu Annila puolestaan otti talven toisen 20-vuotiaiden Suomen mestaruutensa, kun hän voitti vapaan hiihtotavan kympillä kultaa Vuokatissa sunnuntaina.

    Kangasniemen Kalskeen Silja Tarvonen oli yksi kolmesta naishiihtäjästä, joka ylsi Vuokatin nuorten SM-kilpailuissa tuplamestariksi. Tarvonen otti sunnuntaina perinteisen vitosen mestaruuden jatkoksi kultaa vapaan hiihtotavan kympillä.Tarvonen oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Kuoreveden Kärkeä edustava Satu Pirttiniemi hävisi 40,3 sekuntia. Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen oli kolmas.
    ”Parani kierros kierrokselta, ensimmäinen kierros oli vaikein, sain hiihdon käyntiin. Aavistuksen huomaa, että eilinen vähän painoi”, Tarvonen tuumi tyytyväisenä mestarina.
    Puoli minuuttia Tarvosta ennen lähtenyt Pirttiniemi sai lopussa Tarvoselta peesiapua.
    ”Oli aika tasainen hiihto, sain lopussa Siljasta peesiapua, parani kisa viimeisellä kierroksella. Muuten oli tasainen hiihto. Mutkat olivat tänään paremmassa kunnossa kuin eilen”, Pirttiniemi sanoi.
    Myös Kyllönen kuvasi kilpailuaan tasaiseksi.
    ”Pyrin pitämään samaa vauhtia että lopussa pystyn kiristämään”, Kyllönen sanoi.
    Kärkikolmikosta Tarvonen ja Kyllönen kilpailevat seuraavana viikonloppuna Latvian (Riika, 24.1.) ja Viron (Joulumäe, 26.-27.1.) Skandinavia-cupissa, lääkäriksi opiskeleva Pirttiniemi keskittyy harjoitteluun kotimaassa.

    20-vuotiaiden mitalikolmikko vaihtoi lauantailta järjestystä

    20-vuotiaiden mitalikolmikko oli sama kuin edellispäivän perinteisen vitosella, mutta järjestys oli toinen, sillä Kuoreveden Kärkeä edustava Johanna Heinänen vei hopean ja Vieremän Koiton Kerttu Niskanen pronssin. Heinänen hävisi Annilalle 15,7 sekuntia.
    ”Johanna aloitti kovempaa, eroa tuli sitten aika tasaisesti. Sai koko ajan tehdä töitä, sai hiihtää tasaisen kovaa. Koko ajan yritin hiihtää tasaisen kovaa, hiihdin koko ajan niin kovaa kuin pääsin. Tietysti, kun kymppi on matkaa, ei voi alusta ihan täysillä. Ekan kierroksen jälkeen sitten. Oli vähän epätasainen alusta hiihtää tänään, oli tosi paljon vaaranpaikkoja eikä mikään ihme että tuli kaatumisia, kun oli uria. Meinasin itsekin välillä sählätä, mutta onneksi en kaatunut”, Annila sanoi.
    ”Kaaduin ensimmäisellä kierroksella pitkässä alamäessä täydestä vauhdista suoraan naamalleen ja viimeisellä kierroksella menin polvilleen ylämäessä. Alamäessä vauhti on vaan niin älytön, suksi vaan meni toisen alle. Jaksoin tosi hyvin hiihtää, eilen katkesin ihan täysin”, edellisen viikonlopun yhdistelmäkilpailun selkävaivan vuoksi väliin jättämään joutunut Heinänen sanoi.
    Edellispäivän mestari Niskanen otti hopean ja mestaruuden jatkoksi pronssimitalin.
    ”Ei ollut oikein minun päivä tänään. Vähän meinasi olla luovuttamisen makua jo ekalla kiekalla. Jalat olivat kyllä tukossa, niin kuin on tänä vuonna vapaan kisoissa vähän ollut. Pertsalla ei ole mitään ongelmaa, mutta kun vaihtaa vapaalle, sitten on. Jospa saisi vaan vapaan startteja alle, vapaan kisoihin toivon kunnon pakkaskeliä, se on minulle parempi kuin tämmöinen kosteampi keli. Uskon myös, että minulla on tällä hetkellä varmasti parempi kalusto vapaalle kuin tällaiselle kosteammalle kelille”, Niskanen sanoi.

    Tulokset:

    Vuokatti, nuorten SM-kilpailut, 2. päivä, vapaa hiihtotapa:

    20-v. 10 km: 1) Satu Annila Vuokatti Ski Team Kainuu 28.33,1, 2) Johanna Heinänen Kuoreveden Kärki 28.48,8, 3) Kerttu Niskanen Vieremän Koitto 29.11,0, 4) Jenni Höylänen Lauttakylän Luja 30.32,8, 5) Milla Saarinen Seinäjoen Hiihtoseura 30.37,8, 6) Saila Salmela Siilinjärven Hiihtoseura 30.38,0.
    23-v. 10 km: 1) Silja Tarvonen Kangasniemen Kalske 27.17,1, 2) Satu Pirttiniemi Kuoreveden Kärki 27.54,4, 3) Anne Kyllönen Kainuun Hiihtoseura 28.12,7, 4) Mari Laukkanen Kontiolahden Urheilijat 28.36,1, 5) Heini Hokkanen Kangasniemen Kalske 28.54,0, 6) Susanna Porela Oulun Hiihtoseura 29.07,6.


    Täydelliset tulokset: www.championchip.fi