26.2.2008← Takaisin

Tarvonen hiihti pronssille 23-vuotiaiden MM-kisoissa, Lehtonen yhdeksäs

Silja Tarvonen voitti pronssia perinteisen hiihtotavan 10 kilometrillä 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa Italian Mallesissa. Tarvonen hävisi voittoon hiihtäneelle Venäjän Olga Tiagaille 37,3 sekuntia. Muista suomalaisista Anne Kyllönen oli 11:s.

Tarvonen oli puolimatkan väliajoissa kymmenentenä, mutta nosti sijoitustaan loppua kohden.
”Olen yllättynyt (pronssista). Vaati täydellistä onnistumista ja sellainen tuli, hyvä päivä osui. Minulla oli kyllä loistava suksi, siitä huollolle iso kiitos. Loppuun saakka sain (pronssia) jännittää”, Tarvonen kertoi iloisena pronssin tuoneesta urakastaan.
Tarvonen kävi pronssista tiukan taiston, sillä Ruotsin Anna Simberg hävisi Tarvoselle lopulta 2,8 sekuntia ja viidenneksi sijoittunut Puolan Sylwia Jaskowiec 3,8 sekuntia.
Mitali oli Kangasniemen Kalsketta edustavalle ja Kuopiossa asuvalle Tarvoselle, 22, uran ensimmäinen 20- tai 23-vuotiaiden MM-hiihdoissa. Suunnistuksessa hän on voittanut nuorten MM-kultaa vuonna 2004.
”Kyllä tämä menee ihan samalle viivalle, vaikka toinen on voitto ja tämä on pronssi. Hiihto on nyt päälajini ja on hienoa, että siinä on pystynyt eteenpäin menemään. Taustalla on ollut kova työ, isä (valmentajanakin toimiva Keijo Tarvonen) on ollut erittäin tärkeä tuki”, Tarvonen kiitti ja vakuutti lähtevänsä taistelemaan hyvistä sijoituksista myös torstaina ohjelmassa olevassa vapaan 15 kilometrin kilpailussa.

Lehtonen yhdeksänneksi

Suomalaismiehistä parhaiten onnistui Imatran urheilijoita edustava ja Joensuussa asuva Lari Lehtonen, joka sijoittui 15 kilometrillä yhdeksänneksi. Voittoon hiihti Tshekin Martin Jaks, jolle Lehtonen hävisi 2.01,8. Muista suomalaisista Jussi Simula oli 16:s ja Olli-Pekka Tolvanen 17:s.
”Olen todella tyytyväinen sijoitukseen. Aloitin todella hiljaa, koska tiesin että loppua kohden pystyy kyllä sijoitusta nostamaan ja se onnistui. Huolto onnistui tänään todella hyvin. Ero kärkeen ei oikeastaan ollut yllätys, koska tiesin että siellä on maailmancupin kiertäjiäkin. Lähdin tekemään omaa hyvää ja ehjää suoritusta ja sellainen tuli”, tammi-helmikuussa viikon flunssan potenut Lehtonen iloitsi ja ennusti torstaina ohjelmassa olevasta 30 kilometristä raskasta kilpailua.
Tarvosen mitali oli Suomelle toinen Mallesin nuorten MM-kisoissa. Keskiviikkona kilpaillaan MM-mitaleista jälleen 20-vuotiaiden sarjoissa, joissa ohjelmassa ovat vapaalla hiihtotavalla yhteislähtönä naisilla kymppi ja miehillä 20 kilometriä. 23-vuotiaiden ohjelmassa on enää torstaina kilpailtavat naisten 15 ja miesten 30 kilometriä vapaalla hiihtotavalla yhteislähdöllä.