5.2.2006← Takaisin

Svartedal miesten ykkönen Davosissa

Norjan Jens Arne Svartedal voitti Davosissa miesten 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun ennen suuryllättäjä Martin Tauberia. Suomalaismiehille ei sattunut hyvä päivä.

Svartedal nousi 15 kilometrin väliaikalähtökilpailun voitollaan yhdeksi olympiakilsojen perinteisten matkojen suosikiksi. Aiemmin sprintissä paremmin menestynyt norjalainen osoitti omaavansa riittävät kestävyysominaisuudet myös normaalimatkoille.

Sunnuntaisessa kilpailussa Svartedalin vauhti parani muihin nähden matkan edetessä. Toiseksi tullut Itävallan Martin Tauber oli 20 sekuntia voittajaa hitaampi. Kolmanneksi hiihti Ranskan Vicent Vittoz.

Itävaltalainen Tauber oli kilpailun varsinainen yllättäjä. Hän lähti matkaan selvästi ennen kuumaa ryhmää ja kellotti kärkiväliaikoja. Tauber on sijoittunut tällä kaudella kaksi kertaa aiemmin maailmancupin pisteille takaa-ajossa. Davosin toinen sija on ylivoimaisesti hänen uransa paras saavutus.

Suomalaismiehistä kukaan ei yltänyt maailmancupin pisteille. Olli Ohtonen oli parhaana 40:s. Lauri Pyykönen oli sijalla 51 ja Tero Similä sijalla 56. Ville Nousiainen keskeytti ennen puolimatkaa. Sami Jauhojärvi ei lähtenyt matkaan kurkkukivun takia.