Uutisen päiväys

27.1.2014← Takaisin

Suurimmat suomalaisodotukset perinteisen matkoilla myös nuorten MM-kisoissa

  • Iivo Niskanen (Kuva (c) Heidi Lehikoinen)

Perinteisen hiihtotavan väliaikalähdöt ovat ne matkat, joilta suomalaiset odottavat eniten niin 20- kuin 23-vuotiaiden sarjoissakin nuorten MM-hiihdoissa Val di Fiemmessä. Kilpailut alkavat tiistaina naisten mäkihypyllä, hiihdot alkavat keskiviikkona vapaan sprintillä. Suomen hiihtojoukkueen kirkkain tähti on olympialaisiin valittu Iivo Niskanen.

”Perinteisen väliaikalähdöt ovat meille odotetuimpia matkoja ja monille urheilijoille päämatka. Siellä Iivolla ja myös Marjaanalla (Pitkänen) on mitalimahdollisuus”, 23-vuotiaiden joukkueen valmentaja Ilkka Jarva sanoo.
Alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa on perinteisesti nähty monia jo maailmancupissakin hyville sijoille hiihtäneitä urheilijoita. Jarvan mukaan esimerkiksi Yhdysvaltain Jessica Diggins hiihtää Val di Fiemmessä vapaan sprintin. Mahdollista on, että mukana on myös maailmancupin osakilpailunkin jo voittanut Venäjän Sergei Ustjugov.
”Taso on joka tapauksessa kova.”
Suomalaisten valmistautuminen on sujunut hyvin, sillä Vantaan SM-kisojen jälkeen kaikki ovat välttyneet sairastumisilta.
”Toivoisin, että yleisilme olisi tuore ja vire sellainen, että jokainen hiihtäisi ne omat parhaat hiihtonsa”, Jarva muotoili odotuksensa viikolla.

Lumisade voi tehdä kelistä haastavan

Nuorten maajoukkuevalmentaja Janne Hyyppä on ryhmänsä osalta luottavainen. Valmistautuminen on sujunut ilman suurempia sairasteluja.
”Voimme lähteä hakemaan hyviä sijoituksia, pistesijoja kaikilla matkoilla. Ei tarvitse kumarrella ketään. Perinteisen matkat ovat olleet suomalaisille hyviä, mutta odotan mielenkiinnolla myös muita. Meillä on hyvä joukkue, jossa on sekä kokemusta että ensikertalaisia”, Hyyppä sanoo.
Val di Fiemmeen on tämän hetken ennusteen mukaan luvattu keskiviikosta eteenpäin puolesta metristä metriin lunta.
”Kelit voivat siinä tapauksessa olla haastavat”, Hyyppä sanoo.

Iskukykyinen ryhmä aloittaa sprintissä keskiviikkona

Keskiviikon sprintissä kilpailevat suomalaisista 20-vuotiaissa Katri Lylynperä, Andrea Julin, Leena Nurmi ja Jasmi Joensuu sekä Joni Mäki, Lauri Vuorinen, Joonas Sarkkinen ja Markus Hietanen. 23-vuotiaissa puolestaan Susanna Saapunki, Tanja Kauppinen, Ristomatti Hakola, Antti Ojansivu ja mahdollisesti myös Perttu Hyvärinen.

Kisasivut (aikataulut ym.) : www.fiemme2014.com

Suomen joukkue:

Nuoret

Jasmi Joensuu, Seinäjoen Hiihtoseura
Elsa Airaksinen, Puijon Hiihtoseura
Katri Lylynperä, Ylöjärven Ryhti
Nea Katajala, Kymin Koskenpojat
Leena Nurmi, Kymin Koskenpojat
Andrea Julin, IF Minken

Joonas Sarkkinen, Ounasvaaran Hiihtoseura
Joni Mäki, Vaasan Hiihtäjät
Lauri Vuorinen, Kouvolan Hiihtoseura
Waltteri Vinkanharju, Hyvinkään Hiihtäjät
Markus Hietanen, Ounasvaaran Hiihtoseura

Kotiin jäävä varamies:
Topias Tyni, Metsä-Veikot 85

U23:

Susanna Saapunki, Vuokatti Ski Team Kainuu
Marjaana Pitkänen, Vieremän Koitto
Tanja Kauppinen, Leppävirran Viri

Antti Ojansivu, Ylöjärven Ryhti
Ristomatti Hakola, Kankaanpään Urheilijat
Perttu Hyvärinen, Riistaveden Urheilijat
Iivo Niskanen, Vuokatti Ski Team Kainuu