Uutisen päiväys

9.12.2007← Takaisin

Suomi pysyi loppuun saakka kärkiryhmässä miesten viestissä Davosissa

Suomi sijoittui joukkueessa hiihtivät Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi, Juha Lallukka ja Matti Heikkinen seitsemänneksi maastohiihdon maailmancupissa miesten 4x10 kilometrin viestissä Sveitsin Davosissa.

Suomi taisteli loppuun asti kärkisijoista ja hävisi lopulta viestin voittaneelle Tshekille vain seitsemän sekuntia.

Jännittävän viestin kärkikolmikko mahtui puolen sekunnin sisään, kun Italia hävisi voiton vasta maalikamerakuvan perusteella ja Ruotsi oli puoli sekuntia hävinneenä kolmas.  Sen jälkeen ennen Suomea maaliin tulivat Norjan kakkos- ja ykkösjoukkueet, Ranska ja Kazakstan.

”Kehitystä Beitostöleniin! Hyvin kulki. Sai hiihtää aika paljon kärjessä, ettei katko sauvoja. Kyllä tämä on mahtava koulu, kun näin kovien miesten kanssa saa hiihtää. Viimeiseen nousuun jäin vähän pussiin”, viimeisessä mutkassa Saksan Tobias Angererin kanssa kolaroinut Heikkinen kertasi.

Suomi pysyi pääjoukossa tai sen tuntumassa lähes koko viestin ajan. Avausosuudella Ville Nousiainen joutui lopussa antamaan hieman periksi ja tuli vaihtoon yhdeksäntenä, 17,7 sekuntia kärjestä.

”Parempi olo oli kuin eilen (lauantaina). Reisissä on ollut kaksi päivää tukkoisuutta, vetää hirveään jööttiin. Korkealla ollessa jos on lihaksiston kanssa ongelmia, se äkkiä ottaa takaisin kisoissa.  En saanut täällä Davosissa kisoihin parasta virettä, lopussa nyt vielä kompuroin ja tipahdin kärkiletkasta. Olin niin hapoilla, että hyvä kun eteenpäin pääsin. Ensi viikonloppuna Rybinskistä odotan parempaa kuin täältä, sitä ennen teen kaksi rauhallista lenkkiä, että saan tämän jumin pois reisistä”, Nousiainen suunnitteli.

Jauhojärvi nosti Suomen takaisin pääjoukkoon toisen osuuden ensimmäisellä kierroksella stadionille laskettaessa. Loppukilometreillä rovaniemeläinen joutui kuitenkin taipumaan sen verran, että ero kärkeen oli vaihdossa 26,7 sekuntia.

”Pitipä lähteä lujaa. Lähdin ottamaan (pääjoukkoa) kiinni ja sainkin kiinni. Mutta kun ne metsässä lähtivät kovempaa, eväät olikin syöty. Hiihto oli melko paljon väsyneempää kuin eilen, mutta ei sentään ole kolmea minuuttia keulaan”, Jauhojärvi viittasi Suomen epäonniseen viestiin Beitostölenin maailmancupissa.

Nivusvaivastaan hyvin kuntoutunut Lallukka pääsi osuutensa aluksi helposti mukaan hiljaa hiihtäneeseen pääjoukkoon ja pysyi siinä vauhdin hieman reipastuessakin osuuden loppua kohden. Lallukka toi Suomen vaihtoon kuudentena, 4,1 sekuntia kärjestä.

”Odotuksiin nähden hyvä hiihto, valmistautuminen kun oli vähän retuperällä. Hyvä, että pystyy näissä kahinoissa hiihtämään. Kunto ei kuitenkaan kadonnut sen kymmenen päivän tauon aikana. Jalka ei syyskuun lopun jälkeen ole ollut näin hyvässä kunnossa”, Lallukka kertoi.