29.2.2008← Takaisin

Suomen tytöt hiihtivät nuorten MM-pronssia

Suomen nelikko Johanna Heinänen, Kerttu Niskanen, Satu Annila ja Krista Lähteenmäki hiihti kolmanneksi tyttöjen 4x3,3 kilometrin viestissä 20-vuotiaiden MM-kilpailuiden päätöspäivänä Italian Mallesissa.

Viestin voitti Norja, jolle Suomi hävisi neljä sekuntia. Hopeaa vei Ruotsi kolme sekuntia ennen Suomea. Suomi johti viestiä kahden ensimmäisen osuuden jälkeen 0,3 sekunnin erolla Norjaan ja Lähteenmäki pääsi ankkuriosuudelle toisena 8,9 sekuntia Ruotsia ennen ja 13,7 sekuntia Norjan jälkeen.

Pronssi jäi Suomen ainoaksi mitaliksi 20-vuotiaiden MM-hiihdoissa, sillä Suomen poikien nelikko Ari Luusua, Eric Storvall, Harri Suojärvi ja Sami Vuoti jäi 15:nneksi 4x5 kilometrin viestissä. Poikien viestin voitti Venäjä, jolle Suomi hävisi 4.27,1.

Henkilökohtaisilla matkoilla Suomen 20-vuotiaiden paras saavutus oli Kerttu Niskasen neljäs sija vitosen perinteisellä.

Tulokset:

Malles, Val Venosta, Italia:

Nuorten MM-kilpailut, 20-vuotiaat, viestit:

Tytöt, 4x3,3 km: 1) Norja (Celine Brun-Lie, Therese Johaug, Ingvild Flugstad Östberg, Marthe Kristoffersen) 41.50,9, 2) Ruotsi -1,0, 3) Suomi (Johanna Heinänen, Kerttu Niskanen, Satu Annila, Krista Lähteenmäki).
Pojat, 4x5 km: 1) Venäjä (Andrei Feller, Petr Sedov, Jevgeni Garanitshev, Raul Shakirzianov) 59.06,1, 2) Saksa -0,2, 3) Kazakstan -35,7 ,…15) Suomi (Ari Luusua, Eric Storvall, Harri Suojärvi, Sami Vuoti) -4.27,1.