Uutisen päiväys

28.12.2005← Takaisin

Suomen olympiajoukkueen ensimmäiset urheilijat on nimetty

    Joulun alla Suomen olympiakomitea nimesi ensimmäiset urheilijat Torinon 2006 -talvikisoihin. Valittuja oli yhteensä 42, heistä 12 on Hiihtoliiton lajien edustajia.

    Yksilölajeissa vahvimpia näyttöjä antaneita urheilijoita valittiin alppihiihdossa, freestylessa, pikaluistelussa, lumilautailussa, maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyn hiihdossa.

    - Tässä vaiheessa haluttiin antaa harjoittelu- ja keskittymisrauha selkeät tulosnäytöt antaneille urheilijoille. Kilpailuja käydään ja lisää tuloksia syntyy tällä hetkellä lähes päivittäin. Kerrottujen kriteerien valossa voidaan arvioida, että urheilijamäärä toisessa valintavaiheessa vähintään tuplaantuu, kertoi valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola, joka toimii Torinossa Suomen joukkueen johtajana.

    Urheilijoiden lisäksi joukkueeseen nimettiin yleisjohto sekä osa terveydenhuoltohenkilöstöä, lajien valmennusjohtoa ja huoltoa. Valintoja täydennetään myös näiltä osin 25.1.2006 toisen valintakokouksen yhteydessä lopullisen urheilijamäärän varmistuttua.

    Ensimmäisessä valinnassa Suomen joukkueeseen nimetyt urheilijat ovat alla listattuna lajeittain. Sekä valitut urheilijat että Suomen joukkueen muut edustajat julkaistaan Torino-kisasivuilla http://www.torinokisasivut.fi/

    Suomen joukkue Torino 2006 –talvikisoissa

    1. valinta, Suomen Olympiakomitean hallituksen päätökset 21.12.2005

    Alppihiihto
    Miehet
    Kalle Palander

    Naiset
    Tanja Poutiainen

    Freestyle
    Miehet
    Tapio Luusua
    Sami Mustonen
    Mikko Ronkainen

    Maastohiihto
    Miehet
    Sami Jauhojärvi
    Teemu Kattilakoski

    Naiset
    Virpi Kuitunen
    Riitta-Liisa Lassila
    Aino-Kaisa Saarinen

    Mäkihyppy
    Janne Ahonen

    Yhdistetty hiihto
    Hannu Manninen