Uutisen päiväys

21.2.2008← Takaisin

Suomen nuoret hiihtäjät valmistautuvat arvokisoihinsa Livignossa

Suomen nuoret hiihtäjät valmistautuvat 20- ja 23-vuotiaiden MM-kisoihin Sveitsin rajan kupeessa Italian Livignossa kaikin puolin hyvissä olosuhteissa. Varsinainen arvokisanäyttämö on tunnin ajomatkan päässä. Kilpailut alkavat lauantaina.

Nuorten MM- ja U23-kilpailut käydään 23.-29.2. Mallesissa, Pohjois-Italiassa Sveitsin ja Itävallan rajan tuntumassa. Hiihtopaikka on Mallesin kylästä muutaman kilometrin päässä 1729 metrin korkeudessa sijaitsevassa Schlinigin kylässä. Urheilijat asuvat kolme kilometriä kilpailupaikalta 1500 metrissä sijaitsevassa hotellissa. Valmentajat Vesa Mäkipää ja Mikko Virtanen kävivät Livignosta käsin tutustumassa kilpailupaikkaan keskiviikkona.
”Se on todella ahdas laakso. Radat ovat vaativat mutta eivät mahdottomat. Siellä on mukavan hiihdettäviä pitkiä nousuja ja pitkiä laskuja. Yhteislähtökilpailuissa haasteena tulee olemaan lähes heti lähdön jälkeen oleva silta”, Mäkipää sanoo.
23-vuotiaissa suomalaisittain ehkä mielenkiintoisin matka on miesten sprintti, jossa mukana ovat maailmancupissakin onnistuneet Matias Strandvall, Kalle Lassila ja Martti Jylhä. Kolmikko käy Livignon leiriviikon päätteeksi kilpailemassa Mallesissa vain sunnuntaina sprintissä ja palaa heti sen jälkeen maanantaina Suomeen. U23-Sprintin pronssia puolustava Strandvall keskittyi Otepään maailmancupin jälkeen laadukkaaseen harjoitteluun kotonaan Tampereella ja Vaasassa. Ennen matkustustaan Italiaan Strandvall hiihti viikonvaihteessa FSS:n mestaruuskilpailuissa tuplamestariksi.
”Sprintistä odotan voittoa, tai ainakin sitä haen. Kisat ovat kovat. Hieno täällä on hiihtää, toivottavasti saisin tästä hyvän potkun loppukauteenkin”, Strandvall sanoi.
Hyviä hiihtoja voi odottaa myös Jussi Simulalta, joka oli maailmancupissa Liberecissä 35:s.
”Jussilla on kymmenen sakkiin täydet mahdollisuudet. Mielenkiintoisia kilpailuja on odotettavissa”, Mäkipää sanoi.

Toiveissa muutamia sijoituksia kymppisakkiin

20-vuotiaissa odotukset ovat maltilliset, sillä valmentaja Mikko Virtanen toivoo suomalaisten yltävän pari-kolme kertaa kymmenen sakkiin. Nuorista suurin osa on ensimmäistä kertaa korkealla.
”Meille kuuluu hyvää. Terveenä on oltu ja perussettiä vedetty. Jännittynyt tunnelma”, Virtanen sanoo.
Viime vuonna viestipronssia ottaneesta joukkueesta 20-vuotiaissa hiihtävät vielä Kerttu Niskanen ja Satu Annila. Toisiin MM-kisoihinsa valmistautuva Niskanen on ensimmäistä kertaa korkealla.
”Toivottavasti kaikki menee hyvin. Eniten odotan pertsan vitoselta ja jos kaikki pysyvät terveenä, meillä on hyvä viestiporukka. Vähän harmittaa, että pursuit vaihtui vapaan kisaksi. Mutta lähdetään taistelemaan vapaalla”, Niskanen sanoi.
Viime vuonna nuorten MM- ja U23-kilpailut käytiin Italian Tarvisiossa. Suomi sai tyttöjen viestipronssin lisäksi kolme mitalia: Martti Jylhä voitti nuorten MM-kultaa vapaan kympillä ja hopeaa sprintissä sekä Matias Strandvall voitti pronssia U23-sprintissä.

Kilpailuiden aikataulu ja Suomen joukkue tästä