Uutisen päiväys

25.3.2007← Takaisin

Suomen naiset viestin kakkoseksi Falunissa

    Suomen naisten viestinelikko järjestyksessään Pirjo Manninen, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen päätti maailmancupin kauden Falunissa kakkossijaan. Suomen miehet taistelivat kahdeksanneksi.


    Viestin voitti Saksa, jonka ankkuri Claudia Künzel-Nystad nujersi Saarisen loppukirissä 0,9 sekunnin erolla.

    Manninen toi Suomen vaihtoon neljäntenä, Kuitunen nosti johtoon ja lähetti Roposen selvässä johdossa osuudelleen. Roponen piti etumatkan ja Saarisen taistelusta huolimatta Künzel-Nystad tavoitti hollolalaisen ja laski ohi stadionilla.

    ”Oli ihan kohtalaista hiihtoa, mutta eiliseen verrattuna ei ollut niin hyvä suksi. Hienoa, että Saksa voitti, kun Violalla (Bauer) oli viimeinen kisa”, Saarinen sanoi. 

    Miesten 4x10 kilometrin viestissä Suomi oli kahdeksas joukkueella Tero Similä, Ville Nousiainen, Sami Jauhojärvi ja Martti Jylhä.

    ”Ihan hyvä hiihto, tyytyväinen pitää olla. Pitkästä aikaa oli rentoa terävää hiihtoa, oli vielä paukkuja lopussakin”, Similä iloitsi. 

    Jylhä pysyi viimeisille kilometreille asti kärkiryhmässä, jopa veti ryhmää ja taisteli kunniakkaasti maaliin asti. Suomi hävisi viestin voittaneelle Norjalle 1.15,5.

    ”Yritin voittaa! Mentiin aika hiljaa, mutta silti oli vaikeaa. Vaikea kelikin oli, mutta näytti muillakin olevan vaikeaa. Se on kaikki tai ei mitään”, Jylhä tuumi.