Uutisen päiväys

15.1.2006← Takaisin

Suomen naiset juhlivat viestivoittoa

Suomen naishiihtäjät juhlivat lauantain jälkeen odotetusti maailmancupin 4x5 kilometrin viestivoittoa sunnuntaina Italian Val di Fiemmessä. Lago di Teseron laduilla viesti päättyi Aino-Kaisa Saarisen, Virpi Kuitusen, Riitta-Liisa Lassilan ja Kaisa Variksen riemuun.

Ykköstila tuli 18,7 sekuntia ennen Venäjää. Norja oli kolmas. Kaksi ensimmäistä osuutta hiihdettiin perinteisellä, loput vapaalla hiihtotavalla.
Viesti oli kauden toinen maailmancupissa. Ensimmäinen hiihdettiin Norjan Beitostölenissä marraskuussa, jolloin Norja voitti ennen Saksaa ja Suomea. Suomi voitti naisten viestin maailmancupissa viimeksi Ruotsin Falunissa 20. maaliskuuta 2005, jolloin joukkue hiihti järjestyksessä Saarinen, Kirsi Välimaa, Lassila ja Kuitunen.
Avausosuuden jälkeen Saarinen toi Suomen vaihtoon viidentenä, eroa kärjessä vaihtaneeseen Kanadan ja Ruotsin yhdistelmäjoukkueeseen (Sara Renner) oli 15,8 sekuntia.
”Eilinen painoi tosi paljon jäsenissä, toisella kierroksella kovaa nousuun kun iskettiin, ei riittänyt paukkuja siihen. Kyllä lihaksissa tuntui. Harmittaa, että en pystynyt parempaan, sillä tarkoitus oli kyllä tulla kärjessä vaihtoon", Saarinen sanoi.
Kuitunen nosti joukkueen toiseksi kolmen sekunnin päähän samaisesta yhdistelmäjoukkueesta, jonka viestiä vei Beckie Scott.
”Ei ollut ihan niin terävää, kun olisin toivonut. Reidet olivat vähän tahmeat, mutta näyttihän tuo ihan hyvin riittävän", Kuitunen sanoi.
Lassila päästi Variksen ankkuriosuudelle puolen minuutin erolla Venäjään.
”Vähän sain eroa tehtyä. Taktiikka oli selvä, kun näin tilanteen. Ei siinä auttanut jäädä odottelemaan. Eilinen painoi jaloissa”, Lassila jutteli.
Varis piti Venäjän ankkurin Julia Tshepalovan 18,7 sekunnin päässä.
”Olin väsynyt. Hiihto ei ollut helppoa, eilinen pikkusen painoi. Vähän pelkäsin, että jos Julialla (Tshepalova) on hyvä päivä ja minulla tosi huono päivä, ero kaventuu äkkiä. Tytöille kiitos, tosi hyvin hiihtivät", Varis kiitteli.
Valmentaja Ismo Hämäläinen oli viikonloppuun kokonaisuutena erittäin tyytyväinen.
”Ei voi valittaa. Tuli hyviä henkilökohtaisia onnistumisia ja tämä viesti kruunasi kaiken. Pieniä asioita voidaan vielä tehdä paremmin, mutta hyvin ollaan aikataulussa. Alkaa kokonaisuus hahmottumaan”, Hämäläinen sanoi.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/