Uutisen päiväys

28.10.2007← Takaisin

Suomen naiset jatkoivat kolmossijaputkea Düsseldorfin sprinttiviestissä

Suomen naishiihtäjät ylsivät toisena vuonna peräkkäin palkintopallille Düsseldorfin sprinttiviestissä, kun Pirjo Muranen ja Virpi Kuitunen sijoittuivat kolmanneksi. Vapaalla hiihtotavalla käydyn 6x0,8 kilometrin viestin voitti Ruotsi, jonka joukkueessa hiihtivät Charlotte Kalla ja Britta Norgren.

Muranen ja Kuitunen hävisivät ruotsalaisille 2,2 sekuntia ja kakkossijan vieneille Venäjän Natalia Korostelevalle ja Natalia Matvejevalle 0,7 sekuntia. Kuitunen ja Muranen lunastivat loppukilpailupaikkansa eränsä kolmantena.

”Alkuerän viimeisellä osuudella selkä vaivasi vähän, mutta fysioterapeuttimme Jirka Ilomäki sai selän kuntoon, eikä se enää loppukilpailussa vaivannut lainkaan. Alkuerässä oli muutenkin vähän tukkoista, finaali oli hiihtona jo paremman tuntoinen ja loppukilpailun viimeinen kierros oli hiihtona paras”, Kuitunen tiivisti tyytyväisenä päivänsä.

Viime vuonna Kuitunen ylsi Düsseldorfissa kolmanneksi Saarisen kanssa.  Muranen on kilpaillut Düsseldorfissa alusta lähtien joka vuosi, mutta ylsi nyt ensimmäisen kerran palkintopallille.

”Alkuerässä oli rankkaa, finaalissa tuntui jo paljon paremmalta. Karsintahiihto ei ollut paras mahdollinen, mutta se aukaisi paikkoja. Kokonaisuutena hyvä viikonloppu tämä oli”, kolmossijasta iloinnut Muranen sanoi.

Ensimmäistä kertaa Düsseldorfin sprinttiviestissä nähtiin loppukilpailussa kaksi suomalaisjoukkuetta, kun myös Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen selvisivät alkuerästään ajan perusteella jatkoon. Kaksikon loppukilpailu alkoi kuitenkin epäonnisesti, kun Roponen kaatui ensimmäisellä osuudellaan. Loppusijoitus oli yhdeksäs 8,6 sekuntia Ruotsin takana.

”Kaaduin alamäessä ja lensin kohti aitaa. Se oli sisäsuksivirhe. Minulla oli hyvä suksi ja hiihtoonkin olin tyytyväinen”, Roponen tuumi hymyssä suin.

”Oli virhe, että otin toisen osuuden jälkeen toisen suksiparin. Ei ollut kyllä mitään älytöntä lyöntiä tänään, mutta parempi mielestäni kuin eilen", Saarinen sanoi.

Tulokset: www.fis-ski.com