Uutisen päiväys

9.12.2007← Takaisin

Suomen naiset jäivät neljänneksi Davosin viestissä

Suomen naisten joukkue Pirjo Muranen, Aino-Kaisa Saarinen, Virpi Kuitunen ja Riitta-Liisa Roponen jäi neljänneksi 4x5 kilometrin viestissä maastohiihdon maailmancupissa Davosissa.


Viestin voitti Norja, jolle Suomi hävisi 12,8 sekuntia. Roponen hävisi loppukirikamppailussa kolmossijan Venäjän Natalia Korostelevalle 0,2 sekunnin erolla.
”Aika raskaalta tuntui hiihto tänään”, Roponen harmitteli.

Suomen viesti alkoi hyvin, sillä Pirjo Muranen toi Suomen ykkösenä vaihtoon 4,8 sekuntia ennen Ruotsia ja Ranskaa.
”Tavoite oli tulla kärkijoukossa vaihtoon. Oli hyvä, rento hiihto ja tosi hyvä suksi. Hyvin tasaisella jaksoin, hyvä että Venäjä meni tuolla nousussa, sain siitä hyvän puristuksen päälle”, Muranen iloitsi.

Hyvin onnistui myös Aino-Kaisa Saarinen, joka piti Suomen kärjessä toisen osuuden jälkeen. Saarinen kamppaili tiukasti Venäjän Olga Rotshevan kanssa, ja venäläinen kävi edelläkin. Saarinen tuli kuitenkin vaihtoon 1,6 sekuntia ennen Rotshevaa.

”Tänään oli vaikeaa. Yritin aloittaa hiljaa, mutta en vissiin aloittanut tarpeeksi hiljaa. Ylhäällä Venäjä oli siinä edellä, mutta suksessa oli tosi hyvä luisto tänään”, Saarinen kiitteli.

Virpi Kuitunen toi Suomen viimeiseen vaihtoon kolmantena Ruotsin ja Norjan jälkeen, mutta eroa kärkeen oli vain 1,1 sekuntia.
”Tasaista oli. En päässyt hapoille, enkä hengästynyt. Vähän tahmeaa, mutta ihan hyvin meni siihen nähden, että siinä oli (Ruotsin Charlotte) Kalla, jonka paras matka on viisi kilometriä vapaata”, Kuitunen tuumi osuutensa jälkeen.

Seuraavaksi Rybinskiin

Maastohiihdon maailmancup jatkuu 15.-16. joulukuuta Venäjän Rybinskissä, jossa Riitta-Liisa Roponen otti viime vuonna uransa ensimmäisen voiton maailmancupissa 15 kilometrin vapaalla yhteislähtökilpailussa. 320 kilometriä Moskovasta koilliseen sijaitseva kaupunki isännöi maailmancupia nyt toisen kerran. Suomen joukkue matkustaa Rybinskiin torstaina. Davosissa kilpailleet jäävät Davosiin harjoittelemaan siihen asti.

Aikataulu Rybinskissä (ajat Suomen aikaa)

Lauantai, 15. joulukuuta:
10.00 Naisten 15 km (v, yhteislähtö)
12.00 Miesten 30 km (v, yhteislähtö)
Sunnuntai, 16. joulukuuta:
9.00 Sprintti, karsinnat (v)
10.30 Sprintti, puolivälierät, välierät ja finaalit (v)

Kilpailuja voi seurata YLE TV2:ssa seuraavasti:
YLE TV2 lauantaina 15.12. klo 9.55-10.55, naisten 15 km (v) yhteislähtö
YLE TV2 lauantaina 15.12. klo 11.55-13.30, miesten 30 km (v) yhteislähtö
YLE TV2 sunnuntaina 16.12. klo 10.25-12.10, naisten ja miesten sprintit
Selostajana Jussi Eskola, asiantuntijana Jarmo Punkkinen.

Lisätietoja: http://www.demino.com/worldcup/en