2.3.2008← Takaisin

Suomen miehillä vahva kokonaispanos 15 kilometrillä

Kolme suomalaismiestä hiihti 11 parhaan joukkoon 15 kilometrillä Salpausselän kisoissa. Sami Jauhojärvi oli kolmikosta parhaana neljäs, Matti Heikkinen yhdeksäs ja Ville Nousiainen yhdestoista. Kilpailun voitti Tshekin Lukas Bauer.

Jauhojärvi oli yllättynyt sijoituksestaan ja tuuletti varsinkin siitä että Davosin maailmancupissa sekuntitaistossa edelle jäänyt Norjan Odd-Björn Hjelmeset jäi nyt sekunnin erolla taakse.
”Päivän parasta antia”, Jauhojärvi vitsaili.
Parhaan sijoituksensa Salpausselällä hiihtänyt Jauhojärvi totesi viimeisen 1,5 kilometrin olleen ”matalalentoa”.
”Kuudes kisa 1,5 viikon sisällä. Huoltavat harjoitukset ovat jääneet vähiin”, Jauhojärvi mietti.
Heikkiselle yhdeksäs sija on uran paras maailmancupissa. Edelliseen parannusta tuli roimasti, sillä ennen lauantaita jyväskyläläinen oli ollut parhaimmillaan 30:s.
”Kerrankin onnistuin! Sain hyvän uskonpalautuksen itselle, oli hieno onnistua”, itsestään kaiken irti saanut Heikkinen iloitsi voipuneena.
Suomalaispanoksen täydentänyt Nousiainen ei tuntenut oloaan kotiyleisön edessä aivan parhaaksi.
”Ei mitään herkkua, sellainen turvallinen hiihto. Ei voinut revitellä, mutta tähän tilanteeseen todella hyvä kun koko viikon on ollut huono olo. Sprintti avasi paikkoja”, Nousiainen tuumi.
Maailmancup jatkuu keskiviikkona Drammenissa.