24.2.2008← Takaisin

Suomen miehillä hyvä viestipäivä Falunissa

Suomen nelikko Tero Similä, Sami Jauhojärvi, Teemu Kattilakoski ja Ville Nousiainen hiihti kuudenneksi 4x10 kilometrin viestissä maailmancupissa Falunissa. Neljä joukkuetta ratkoi voiton ankkuriosuudella, jolloin loppukirissä ykköseksi nousi Norjan kakkosjoukkue ennen saman maan ykkösjoukkuetta.

Koska jokaiselta maalta huomioidaan vain yksi joukkue, maailmancupissa viidenneksi sijoittunut Suomi hävisi voittoon hiihtäneelle Norjalle 46,7 sekuntia. Avausosuudella Similä toi Suomen viestin vaihtoon 11:ntenä, 32,2 sekuntia kärjessä tulleen Norjan ykkösjoukkueen jälkeen. Toisella osuudella Sami Jauhojärvi nosti Suomen kuudenneksi, ero jälleen vahvalla hiihdolla Tshekin värit kärkeen nostaneeseen Lukas Baueriin oli 57,8 sekuntia.
”Ainakin samanlaista kuin eilen. Hyväntuntuista menoa. Suksi oli tänään hyvä. Tasatyönnön tasoon olen vähän tyytymätön, mutta hyvin sain itsestäni irti”, Jauhojärvi sanoi.
Kolmannella osuudella Kattilakoski oli jälleen luotettavassa vireessä ja roikkui Ranskan Vincent Vittoz’n perässä tuoden Suomen vaihtoon seitsemäntenä 48,8 sekunnin päässä ensimmäisenä vaihtaneesta Saksasta.
”Ihan hyvä hiihto oli tänään siihen nähden mikä olo oli eilen, tänään ja kisan aikanakin, en ole täysin terve. Tuli taas flunssa viikolla ja nyt keuhkoputkia polttelee. Tuli kuitenkin hyvä hiihto”, Kattilakoski sanoi jännittäessään Nousiaisen etenemistä ankkuriosuudella.
Nousiainen taivalsi ankkuriosuuden Ranskan Emmanuel Jonnierin kanssa. Ranska tuli lopulta maaliin 1,5 sekuntia ennen Suomea.
”Mies oli kyllä huonompi tänään kuin eilen, mutta suksi oli nyt hyvä. Nousuissa jouduin heittämään kuokalle, yksi sija olisi ollut otettavissa, mutta ihan hyvä kisa”, Nousiainen summasi.
Maailmancup jatkuu Ruotsissa, sillä vielä ennen Salpausselän kisoja hiihdetään Tukholmassa keskiviikkona perinteisen hiihtotavan sprintti.