Uutisen päiväys

15.1.2006← Takaisin

Suomen miehet kuudenneksi viestissä

Suomen miehet hiihtivät kuudenneksi 4x10 kilometrin maailmancupin viestissä Val di Fiemmessä Italiassa sunnuntaina. Viesti päättyi kolmen joukkueen loppukiritaistoon, jossa kotiyleisön riemuksi vahvin oli Italia kahden kymmenyksen erolla Saksaan. Norja jäi puoli sekuntia Italialle hävinneenä kolmanneksi. Maaliin Suomi tuli kahdeksantena, mutta edelle ennättäneistä Italian kakkosjoukkue ja Venäjän ja Liechtensteinin yhdistelmäjoukkue eivät saa cupin pisteitä.

Suomen joukkueessa hiihtivät Sami Jauhojärvi, Ville Nousiainen, Juha Lallukka ja Teemu Kattilakoski. Nelikko hävisi Italialle 59,5 sekuntia. Jauhojärvi toi joukkueen vaihtoon 12:ntena 20,5 sekuntia hävinneenä. Nousiainen hiihti hienosti ja toi joukkueen vaihtoon viidentenä 41,7 sekuntia kärjestä. Kolmannessa vaihdossa Suomi oli 11:ntenä ja Kattilakoski hilasi Suomen kilpailun kahdeksanneksi.
”Ihan eri mies oli kuin eilen. Hiihto ei ollut vieläkään sitä mitä pitää, mutta vähän jo muistutti hiihtoa aika ajoin. Eihän sijoitus ja ero paha ole, kaikki kun vähän petraavat, ei näytä huonolta. Mitaleille on vaikea päästä, mutta sijat 5-6 ovat mahdollisia ja nekin ovat meille hyviä sijoja”, Kattilakoski sanoi.
Päävalmentaja Reijo Jylhä oli Kattilakosken linjoilla:
”Viestissä menestyminen ei ole kaukana miehilläkään, se on tavoite. Tänään ei tosin olisi ollut oikeasti mahdollisuuksia parempaan, ei ollut saumaa”, Jylhä myönsi.
Otepäässä viikko sitten selkäänsä potenut Jauhojärvi totesi, että selkä ”ei ollut paha mutta ei hyväkään”. Hiihtoonsa Jauhojärvi ei ollut tyytyväinen.
”Ei ollut hyvä hiihto. Ei yhtään antanut suksi apuja. Jos olisi mies ollut kunnossa, eihän se olisi haitannut. Tyytyväinen olen, että pystyin hiihtämään koko ajan”, Jauhojärvi sanoi.
Nousiaisen mieli oli epävarma ennen hiihtoa, sillä hän tunsi olonsa verryttelyssä heikoksi.
”Joka paikkaa hapotti”, Nousiainen hymähti.
Hiihto sujui kuitenkin hyvin, sillä hän oli osuutensa kuudenneksi nopein.
”Tasaisilla olisin voinut mennä lujempaakin, ylämäessä olin tosi tiukoilla. Toisten peesissä tulin, nuorena kaverina ei passaa hyppiä silmille, mutta vähän kannoille pitää koputella”, Nousiainen sanoi.
Lallukka totesi hiihtonsa olleen parempaa kuin lauantaina.
”Kylmää oli kyyti. Vähän liian helposti putosin kyydistä, mutta sen jälkeen hiihdin aika tasaisen hiihdon. Kovaa ne menevät, ei voi muuta sanoa”, Lallukka huokasi.
Muu joukkue kiirehti Milanosta kello 19 lähtevään koneeseen, mutta Jauhojärvi ja Nousiainen sekä Jylhä jäivät Italiaan. Jauhojärvi ja Nousiainen osallistuvat maanantaina Sportfulin järjestämään kutsukilpailuun Feltressä. Suomalaiskaksikon lisäksi pudotuskilpailuna hiihdettävään sprinttiviestiin osallistuvat muun muassa Pietro Piller Cottrer ja Cristian Zorzi.
Jauhojärvi, Nousiainen ja Jylhä palaavat Suomeen keskiviikkona.


Tulokset: http://www.fis-ski.com/