Uutisen päiväys

1.7.2010← Takaisin

Suomen maastohiihto ry ja Vuokatin Urheiluopisto yhteistyöhön

Suomen Maastohiihto ry on solminut 30.6.2010 Vuokatin Urheiluopiston kanssa yhteistyösopimuksen (2+2 vuotta), sopimuksen tarkoituksena on edistää ja tiivistää SMH:n ja Urheiluopiston välistä yhteistyötä maastohiihdon markkinoinnin, valmennuksen, tutkimuksen ja olosuhteiden kehittämisen osalta.

 

 

Sopimus koskee myös SMH:n maastohiihdon edustusjoukkueiden ja ryhmien harjoittelua Urheiluopistolla. ”Tänään allekirjoitettu sopimus on maastohiihdolle merkittävä, sillä tämän sopimuksen myötä mahdollistamme edustusjoukkueillemme hyvät puitteet leirityksiin ja harjoitteluun. Lisäksi sopimus mahdollistaa ja tarjoaa seuroillemme laadukkaat ja kustannustehokkaat puitteet seurojen omien harjoitusleirien järjestämiseen Urheiluopistolla”, toteaa SMH:n toimitusjohtaja Seppo Romppainen. ”Urheiluopistolle sopimus antaa hyvän selkänojan kehittää niin valmennuskeskuksen kuin koko urheiluopiston toimintaa ja olemme erittäin tyytyväisiä sopimuksesta, sopimuksen merkitys urheiluopistolle ja koko Vuokatille on mielestäni merkittävä”, sanoo Urheiluopiston rehtori Timo Welsby.

Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen harjoituskausi lähtenyt hyvin käyntiin


Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja Magnar Dalenin mukaan solmittu yhteistyösopimus on hieno asia, kaikki maajoukkueet pääsevät sopimuksen myötä harjoittelemaan yhdessä hyvissä olosuhteissa.
Harjoittelukauden puolesta Dalen toteaa, että ollaan mielenkiintoisessa tilanteessa, A-maajoukkueesta löytyy useampi urheilija, joilla on mahdollisuus menestyä tulevan kauden kilpailuissa. Maajoukkueet osallistuivat Vuokatissa osana leirinsä ohjelmaa Aateli Raceen, miehissä voitto meni Lari Lehtoselle ja naisissa Aino-Kaisa Saariselle. ”Larin voitto oli positiivinen yllätys”, toteaa Dalen.

Kysyttäessä uuden apuvalmentajan, Niclas Grönin, vaikutuksista maajoukkueiden harjoitusmenetelmiin Dalen toteaa: ”Niclas on tuonut mukanaan oman systeeminsä ja metodinsa nopeus- ja voimaharjoitteluun ja ensimmäisiä positiivisia merkkejä uuden mallin harjoittelusta alkaa jo näkymään”.


Lisätietoja:

Suomen Maastohiihto ry

Seppo Romppainen

toimitusjohtaja

puh: 050 376 5901


Vuokatin Urheiluopisto
Timo Welsby

rehtori

puh: 0400 677 817