Uutisen päiväys

21.3.2018← Takaisin

Suomen Cupin ratkaisuviikot käynnistyvät Rukalla huippuolosuhteissa

Olosuhteet ovat viimeisen päälle ja radoilla riittää nousua lauantaina ja sunnuntaina Rukalla, jossa kilpaillaan kauden toiseksi viimeinen Suomen Cup -viikonloppu. Lauantaina kilpaillaan viestit ja sunnuntaina 10/20 kilometrin yhteislähdöt. Mukana ovat useat kärkipään nimet Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken johdolla.

Naisten kilpailussa kärkipään sijoille tähtää päälajissaan hiihtosuunnistuksessa menestystä niittänyt Salla Koskela. Kauden saldo oli EM-mitali, kaksi maailmancupin osakilpailuvoittoa sekä kokonaismaailmancupin kolmas sija, mutta intoa riittää vielä loppukauden kisoihinkin.

– Viime vuonna tuntui, että kaikki kunto jäi Venäjälle (MM-kisoihin), muttei nyt ole ollut sellaista väsymystä. Ei ole väsymystä ainakaan, mutta saa nähdä, kuinka hyvin kulkee. Tykkään käydä hiihtokisoja, näkee hiihtopuolen vauhdin ja pystyy sitä vertaamaan. Vaikkei suoria johtopäätöksiä voikaan tehdä hisu-kisoihin, itselleni saan maastohiihtokisoista itseluottamusta, jos on mennyt hyvin. Haluan maastohiihtokisoissakin pärjätä, Koskela sanoo.

Hän on tällä kaudella ollut Suomen Cupissa parhaimmillaan viides kauden avanneessa sprintissä Vuokatissa. Rukan vapaan kymppiä hän odottaa mielenkiinnolla.
– Se on aika harvinainen matka, harvemmin tulee vedettyä. Ehkä tykkään vitosesta enemmän, siinä saa vetää koko matkan kovaa. Kyllä kymppikin on muutamana viime vuonna alkanut kulkea, kiva mennä yhteislähtönä. Ei pitäisi olla hirveän ahdasta, joten pitäisi pystyä hiihtämään oman tasoinen suoritus. Saa nähdä sitten, hän sanoo iloisena.

Rukalla on mukana myös useita nuoria hiihtäjiä, jotka saavat sunnuntaina kokemusta kovatasoisista yhteislähtökilpailuista ja tilannekatsausta omasta menostaan suhteessa maajoukkuehiihtäjiin. Yksi nuorista on Suomen 18-sarjalaisten kärkeen kuuluva Kuhmo-Skin Petteri Koivisto.

– Lähden hakemaan kauden parasta vapaan menoa. Maastojen puolesta on oikeinkin mukava, tällä kertaa nousuakin riittää, ei ole aivan helpoimmasta päästä. Tuollaisia maastojen pitääkin olla. Pääsen näkemään, missä maailman kärki menee ja paljon sinne on vielä matkaa. Lähden rohkeasti hiihtämään letkoihin, jos on sopivaa letkaa. Koitan haastaa kovempia hiihtäjiä, katsotaan sitten, mihin se riittää.

Suomen Cupissa eletään ratkaisun vaiheita myös seurojen cupissa. Naisissa Kainuun Hiihtoseura johtaa Siilinjärven Hiihtoseuraa vain kahdeksalla pisteellä ja miehissä Jämin Jänne Vantaan Hiihtoseuraa 30 pisteellä, kun jäljellä on viesti lauantaina ja SM-viesti 7. huhtikuuta.
Kuusamon Erä-Veikot on kokenut kisaisäntä ja tarjoaa tälläkin kerralla huippuolosuhteet.

– Lunta on riittävästi, ladut ja latu-urat hyvässä kunnossa. Yleinen mielenkiinto maastohiihtoa kohtaan on suurta ja yleisöllä on kiinnostusta nähdä talviurheilumme kirkkaimpia tähtiä. Monet joukkueet varmasti haluavat SM-viestejäkin varten katsoa joukkueitaan, joten panosta näillä osakilpailuilla on, Seppo Linjakumpu Kuusamon Erä-Veikoista sanoo.


Suomen Cupin pistetilanteet

Lähtölistat:
Viestit
Yhteislähdöt