Uutisen päiväys

8.1.2014← Takaisin

Suomen Cupiin Keuruulle ennätysmäärä hiihtäjiä

Vähäluminen talvi on houkutellut ennätysmäärän osallistujia tulevan viikonlopun Suomen Cupin osakilpailuun Keuruulle. Alkutalvesta on peruttu paljon kisoja, mutta Keuruulla on käytössä 2,7 kilometrin kisalatu.

- Normaalisti olemme pyrkineet pitämään miesten kisassa osallistujamäärät alle sadassa, keskimäärin kisassa on ollut seitsemästäkymmenestä yhdeksäänkymmeneen hiihtäjää. Keuruulle on ilmoittautunut yli 143 miestä ja 96 naista,  Suomen Cupin Race Director Hannu Koivusalo kertoo.
Normaalista poikkeavan urheilijamäärän sovittaminen kisaohjelmaan on vaatinut pientä hienosäätöä niin kisajärjestelyiden, televisioinnin kuin liitonkin osalta, mutta kaikki halukkaat saadaan ladulle televisiointiajan puitteissa.
- Naisten kisassa lähtöväli on 20 ja miehillä 30 sekuntia. Kun hiihdetään 2,7 kilometrin lenkillä, niin kyllähän siellä ladulla varmaan säpinää tulee olemaan, Koivusalo naurahtaa.
Poikkeuksellinen osallistujamäärä päätettiin hyväksyä, kun vähäluminen alkutalvi on pakottanut useat kisajärjestäjät perumaan kisojaan. Hiihtäjille haluttiin antaa mahdollisuus kilpailemiseen, varsinkin, kun moni urheilija oli joka tapauksessa tulossa kisapaikalle sunnuntain viestihiihdon takia.

Viesteissä naiset hiihtävät 3x2,7 kilometriä ja miehet 3x5,4kilometriä.
- Viestipäivästä tulee varmasti mielenkiintoinen, kun on niin räväkät matkat. Ladulla on paljon joukkueita ja rata on lyhyt, joten varmasti on sunnuntainakin luvassa säpinää ja mielenkiintoisia tilanteita, Koivusalo ennakoi.
Lumen vähyys vaikuttaa jossain määrin myös kisan televisiointiin, sillä 3,3 kilometrin kisalatu jouduttiin lyhentämään 2,7 kilometriin. Lähdön jälkeen liikkuvaa kuvaa otetaan pyörätieltä autosta käsin eikä perinteisemmin moottorikelkan selästä.
Kisajärjestäjät ovat varautuneet lumen tykittämiseen perjantaina sekä lauantainvastaisena yönä, kun sää ennusteen mukaan perjantaina kylmenee. Tämä voi rajoittaa rataan tutustumista perjantain iltapäivän aikana.

Kisaohjelma
Lauantai 11.1.2014
Naiset 5,4 km vapaa (2x2,7 km)
Miehet 10,8 km vapaa (4x2,7 km)

Sunnuntai 12.1.2014
N18 sarja hiihtää 5,4 km perinteinen (2x2,7 km)
M18 10,8 km perinteinen (4x2,7 km).
Naisten viesti perinteinen hiihdetään 3x2,7 km
Miesten viesti perinteinen  3x5,4 km (osuus 2x2,7 km).