Uutisen päiväys

17.12.2005← Takaisin

Suomalaisnaisille kolmoisvoitto OPA-cupissa Camprassa

Suomalaisnaiset ottivat Virpi Kuitusen johdolla kolmoisvoiton maastohiihdon OPA-cupissa Sveitsin Camprassa lauantaina. Kuitunen voitti vapaan hiihtotavan vitosen 18,3 sekuntia ennen Riitta-Liisa Lassilaa ja 20,3 sekuntia ennen Aino-Kaisa Saarista.

- Hiihto oli vähän erilaista kuin viime viikonloppuna Toblachissa, Livignossa tuli aika paljon harjoiteltua korkealla. Ei tämä yllätys ollut, oli löysä olo. Sellainen välimallin versio, Kuitunen luonnehti hiihtoaan.
Lassila totesi hiihdon kulkeneen niin kuin pitikin ja Saarinen totesi luisteluhiihtonsa olleen huomattavasti parempaa kuin viikkoa aikaisemmin Toblachissa vastaavissa OPA-cupin kisoissa. Kuitunen ja Saarinen hiihtävät Camprassa sunnuntaina perinteisen hiihtotavan kympin ennen kuin kolmikko palaa Suomeen. Lassila hiihtää seuraavan kerran Lapinlahden SM-kisoissa. Sunnuntaina neljäs Livignossa leireillyt suomalainen, Teemu Kattilakoski, hiihtää Livignossa FIS:n maraton-cupiin kuuluvan 42 kilometrin yhteislähtökilpailun Livignossa.

Tulokset:
Campra, Sveitsi:
OPA-cup:
Naiset 5 km, vapaa hiihtotapa: 1) Virpi Kuitunen Suomi 14.09,6, 2) Riitta-Liisa Lassila Suomi 14.27,9, 3) Aino-Kaisa Saarinen Suomi 14.29,9, 4) Anke Reschwamm-Schulze Saksa 14.33,7.
Sunnuntaina 10 km perinteisellä hiihtotavalla yhteislähdöllä.