1.12.2007← Takaisin

Suomalaismiesten kokonaispanos ilahdutti sprintissä

Suomen mieshiihtäjät rynnistivät joukolla maailmancupin pisteille sprintissä Rukalla lauantaina. Jatkoon pääsi kuusi suomalaista, joista paras oli ensimmäisen kerran urallaan A-finaaliin yltänyt Kalle Lassila. Lassila oli kuudes.

Lassilan jälkeen seuraavaksi paras oli Jesse Väänänen, joka sijoittui kymmenenneksi. Karsinnan kolmanneksi nopeimman ajan hiihtänyt Matias Strandvall oli 13:s, Jari Joutsen 17:s, Martti Jylhä 21:s ja Olli-Pekka Tolvanen 24:s. Kilpailun voitti Norjan Johan Kjölstad.

”Viime vuonna jaksoin kaksi erää, nyt kolme. A-finaali oli liikaa. Rata oli raskas, kyllä reisissä tuntuu”, ajan perustella A-finaaliin selvinnyt Lassila huokasi urakkaansa tyytyväisenä.

Hyvään vauhtiin pääsi myös ”normaalimatkan mies” Väänänen, joka oli aiemmin urallaan ollut maailmancupin henkilökohtaisessa kilpailussa parhaimmillaan 45:s (2005).
”Oikein mukavasti meni. Olisi kiva ollut hiihtää A-finaalissakin”, Väänänen sanoi tyytyväisenä.

Strandvallille puolivälierä oli lauantaina liikaa.
”Aika-ajo oli tosi hyvä, eilen tuntui, että yksi (erä) saattaa kulkea hyvin. Aika-ajon jälkeen toiveet kasvoivat, että vielä olisin päässyt jatkoon, mutta ei”, Strandvall tuumi.

Joutsenen puolivälierä meni pilalle jo alussa, sillä hän kärsi sauvarikon. Jylhä huokaisi helpotuksesta päästyään aika-ajosta jatkoon ja odottaa innolla seuraavaa maailmancupin sprinttiä vapaalla hiihtotavalla. Tolvanen kolaroi Norjan Eldar Rönningin kanssa ja sen jälkeen Rönning huitaisi Tolvasta sauvalla.

”Minulla oli vain liukkaampi suksi”, Tolvanen selvitti epäurheilullisiin tapahtumiin johtanutta alkua.

Muranen yhdeksänneksi

Suomalaisnaisista 30 joukkoon selvisivät Pirjo Muranen ja Mona-Liisa Malvalehto. Malvalehdon tie tyssäsi puolivälieriin, mutta Muranen eteni B-finaaliin asti. B-finaalin kolmas sija tiesi kokonaistuloksissa yhdeksättä sijaa.
”Loppua kohden parani. Aika-ajo oli sellaista räpeltämistä”, Muranen sanoi.
Malvalehto sijoittui lopulta 26:nneksi.
”Ei löytynyt mitään rytmin vaihdosta tuohon mäkeen. Verryttelyssä tuntui vielä hyvältä”, Malvalehto sanoi.