Uutisen päiväys

14.1.2006← Takaisin

Suomalaismiehet pettyivät hiihtoihinsa

Teemu Kattilakoski ja Juha Lallukka olivat pettyneitä miehiä vapaan hiihtotavan 30 kilometrin yhteislähtökilpailun jälkeen Lago di Teseron stadionilla Italiassa. Kattilakoski oli maailmancupin kilpailussa parhaana suomalaisena 34:s, vaikka tavoitteli sijoitusta kärkipäässä.

Juha Lallukka sijoittui 51:nneksi, Toni Närväinen 60:nneksi. Saksan Tobias Angerer otti kauden neljännen voittonsa täpärästi ennen Venäjän Jevgeni Dementjeviä ja Italian Pietro Piller Cottreria.

Kattilakoski totesi, ettei hiihdossa ollut mitään iskua.
”Kauden huonoin hiihto. Alusta lähtien oli vaikeaa, tunsin jo verrytellessä. En tiedä mikä on, väsyneen tuntoista oli. En jaksanut yhtään puristaa. Niin luokaton hiihto. Ei vaan kroppa toimi”, Kattilakoski lateli harmissaan.
Kattilakoski kuitenkin tietää kokemuksesta, että ”joskus tulee näitä”. Viime talvena hän oli MM-kisojen alla Reit im Winklissä 52:s, sen jälkeen kuitenkin Oberstdorfissa MM-kisoissa 15 kilometrillä yhdeksäs.
”Kyllä tämä voi päivässä aueta”, Kattilakoski tietää.
Olympianäyttöä hakenut Lallukka oli pettymyksen asteen suhteen samoilla linjoilla Kattilakosken kanssa.
”Hiihto tuntui vaikealta alusta lähtien. Tämä oli laturetki, kilpahiihto oli tästä aika kaukana. Syyn kun tietäisi. Oikein hävettää, että tällainen suoritus oli”, Lallukka sanoi.
Toni Närväinen oli maaliin päässeestä suomalaiskolmikosta tyytyväisin.
”Eka 15 kilometriä meni tosi huonosti, oli vähän ylitankkausta. 15 kilometrin kohdalla rupesi kulkemaan hyvin, sitten maali tulikin pian jo. Kokemuksena tämä oli hyvä, kovaa tuolla mennään”, uransa toisen maailmancupin osakilpailun hiihtänyt Närväinen sanoi.
Alexander Schwarz keskeytti kolmen 3,75 kilometrin lenkin jälkeen. Hän oli 11,25 kilometrin väliajoissa 71:ntenä ja kärsi kurkkukivusta eivätkä keuhkotkaan toimineet normaalisti.
Sunnuntaina 4x10 kilometrin viestissä hiihtävät perinteisen osuudet Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen sekä vapaan osuudet Lallukka ja Kattilakoski.

Tulokset: www.fis-ski.com