23.2.2008← Takaisin

Suomalaiset eivät yltäneet finaaleihin nuorten MM-sprintissä

Nuorten MM-hiihtojen avauspäivänä Italian Mallesissa vapaan hiihtotavan sprinttien finaalit hiihdettiin ilman suomalaisia. Kolmesta puolivälieriin Schlinigin hiihtostadionilla selvinneestä suomalaishiihtäjästä lähimpänä välieräpaikkaa oli Krista Lähteenmäki, joka oli eränsä kolmas ja sijoittui lopulta 15:nneksi.

Naisten kilpailu oli ranskalaisten juhlaa, sillä A-finaalissa oli kolme ranskalaista ja kilpailu päättyi ranskalaisten kaksoisvoittoon. Laure Barthelemy voitti kultaa ennen Aurelie Dabudykia.
”Ihan jees. Vähän harmittaa, että en päässyt finaaliin kun olin (puolivälierän) kolmas. Viimeisessä erässä hiihdettiin 20 sekuntia hitaammin kuin ensimmäisessä erässä, sen verran lämpeni kelikin. Täällä huomasi kyllä, että kovaa saa mennä, että A-finaaliin pääsee. Vähän harmittaa, etten finaaleihin päässyt”, Lähteenmäki sanoi.

Lähteenmäen lisäksi suomalaisista jatkoon selvisi vain Satu Annila (19:s) . Muista suomalaisnaisista Johanna Heinänen oli 40:s ja Anni Mikkonen 51:s.

Miesten kilpailu päättyi ruotsalaisten kaksoisvoittoon, kun mestaruuden vei Calle Halfvarsson ja hopeaa Jesper Modin. Suomalaismiesten paras oli päivän kolmas suomalainen puolivälieriin pääsijä Matti Nevala, joka oli 30:s. Suomalaisista epäonnisin oli Sami Vuoti (49:s), joka kaatui karsinnassa 300 metriä ennen maalia ja jäi lopulta vain kolmen sekunnin päähän jatkopaikasta. Ari Luusua oli 48:s ja Harri Suojärvi 61:s

Sunnuntaina ohjelmassa on 23-vuotiaiden MM-kisojen avausmatkana niin ikään vapaan hiihtotavan sprintti, jossa hyviä sijoituksia tavoittelevat muun muassa Matias Strandvall, Martti Jylhä ja Kalle Lassila. Suomalaisnaisista sprinttiä hiihtävät ampumahiihtäjänä paremmin tunnettu Mari Laukkanen, Anne Kyllönen, Satu Pirttiniemi ja Silja Tarvonen.