12.8.2007← Takaisin

Strandvall ja Muranen suomalaisten parhaat Suverullissa

Matias Strandvall ja Pirjo Muranen olivat parhaat suomalaiset rullahiihdon Suverull-tapahtumassa Viron Otepäässä. Parhaat sijoitukset tulivaat sprintissä perjantaina.

Sprintti hiihdettiin Suverull-tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Hiihtotapana oli perinteinen.

Miesten kilpailussa ennen Strandvallia maaliin ennättivät Norjan Eldar Rönning ja Ruotsin Thobias Fredriksson. Strandvall oli karsinnan yhdeksäs, voitti puolivälieränsä ja oli välierässään toinen.

"Näin Thobiasin (Fredriksson) hiihtävän puolivälierää, jossa se tuli loppusuoralle viimeisenä ja voitti. Hiihdin samalla taktiikalla puolivälierässä ja voitin. Finaalissa sain hyvän lähdön ja olin toisena, kun käännettiin takaisin (stadionille päin). Pääsin loppusuoralle toisena, mutta sitten voimat loppuivat ja Thobias tuli ohi 10 metriä ennen maalia", neljännen kerran Suverull-kilpailuun osallistunut Strandvall kertoi ja iloitsi sprintin tulosta kilpailuohjelmaan.

Naisten kilpailussa venäläiset veivät kolmoisvoiton järjestyksessä Natalia Matvejeva, Jevgenia Shapovalova ja Natalia Korosteleva.

"Tietynlainen varovaisuus näkyy rullasuksien käsittelyssä, ei ollut hallinta ihan sellaista kuin venäläisillä, kun varoi, ettei nilkat pyörähdä. Finaalissa oli jälkimmäisessä nousussa itsellä pientä räpiköintiä", Muranen summasi urakkaansa helteessä.

Finaaleihin pääsi myös Aino-Kaisa Saarinen, joka oli B-finaalin toinen eli yhteistulosten kahdeksas.

Roponen vapaalla neljäs

Lauantain takaa-ajokilpailuissa Muranen oli kahdeksas ja Strandvall 14:s. Venäläiset veivät kaksoisvoitot sekä naisten 10+12 kilometrin että miesten 15+20 kilometrin kilpailuissa.

Parhaan sijoituksen nappasi Riitta-Liisa Roponen, joka oli ensimmäisenä osana hiihdetyn vapaan kympin neljäs.

Strandvallia lukuunottamatta kilpailuissa mukana olleet maajoukkuehiihtäjät leireilevät Otepäässä keskiviikkoon asti.