Uutisen päiväys

28.10.2007← Takaisin

Strandvall ja Kittilä jäivät täpärästi loppukilpailupaikasta

Matias Strandvall ja Kusti Kittilä jäivät 0,8 sekunnin päähän loppukilpailupaikasta Düsseldorfin sprinttiviestissä. Eränsä kuudenneksi yltänyt kaksikko sijoittui kilpailussa 12:nneksi.


Myös miesten kilpailussa voitto meni Ruotsiin, kun Thobias Fredriksson ja Peter Larsson juhlivat ykkössijaa 6x1,5 kilometrin sprinttiviestissä.

”En ole koskaan aikaisemmin hiihtänyt pariviestiä, en edes SM-kilpailuissa .Tämä meni ihan hyvin, vähän oli kolistelua, mutta vaihdot meillä olivat huonoja. Olimme harjoitelleet niitä vain vähän, enemmän pitäisi harjoitella niitä leireilläkin”, hyvän avausviikonlopun hiihtänyt Strandvall tuumi.

Suomen toinen pari Martti Jylhä ja Jesse Väänänen sijoittui erässään kahdeksanneksi ja kokonaistuloksissa 15:nneksi.

”Tämä oli hyvää treeniä, eka kunnollinen pariviesti. Hiihto tuntui selvästi paremmalta kuin eilen (lauantaina), mutta ei mikään huippu. Sellainen perus ok, yllättävän vähän olin hapoilla. Parasta rentoutta ei löytynyt, sai tehdä töitä koko ajan. Sellaista suorittamista tämä oli. Viikonloppu kokonaisuutena oli aika nollatulos (=ei plussaa, eikä miinusta), ei huippua muttei älytöntä floppiakaan”, Jylhä sanoi.

Päävalmentaja Magnar Dalen oli kauden avausviikonloppuun kohtalaisen tyytyväinen.

”Niin kauan kuin saamme palkintopallisijoja, en voi olla kovin pettynyt. Henkilökohtaisessa kilpailussa odotin aika-ajon jälkeen naisilta parempaa tulosta, mutta tänään naisten suoritus oli sellainen, mitä odotinkin. Viikonlopun suurin positiivinen asia olivat Matias Strandvallin esitykset. Hän hiihti erittäin hyvin aika-ajossa (3:s) ja osoitti hyvää vauhtia muutenkin. Hänen esityksissään oli paljon hyvää tulevaisuutta ajatellen ja hän oppi täällä varmasti paljon.  Ruotsalaiset olivat jälleen hyviä, kuten he aina täällä ovat”, Dalen summasi viikonlopun annin.

Maajoukkueen ohjelmassa on seuraavaksi leiri Saariselällä, jonne on tarkoitus kokoontua 5. marraskuuta.