Uutisen päiväys

13.12.2017← Takaisin

Skandinavia-cup tarjoaa kovatasoisen mittarin – Mäki toivoo onnistumista vapaan sprintissä

Maastohiihdon Skandinavia-cupin kausi alkaa viikonvaihteessa Vuokatissa, jossa kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin. Maailmancupia seuraavan tason kilpailuissa nähdään päivittäin ladulla parhaimmillaan yli 400 kilpailijaa ja nimekkäitä urheilijoita joka päivä. Vuokatissa päästään kilpailemaan talvisissa olosuhteissa.

Perjantaina hiihdetään vapaan 10 ja 15, lauantaina sprintit vapaalla ja sunnuntaina perinteisellä 10 ja 15.

Suomen maajoukkueena Vuokatissa sekä kaikissa kauden Skandinavia-cupeissa kilpailee maastohiihtomaajoukkueen haastajaryhmä. Vuokatissa mukana ovat Katri Lylynperä, Leena Nurmi, Eveliina Piippo ja Susanna Saapunki sekä Lauri Lepistö, Joni Mäki ja Markus Vuorela. Vuokattiin on ilmoittautunut lisäksi muutamia maajoukkuehiihtäjiä, kuten sprinttihiihtäjistä Ristomatti Hakola ja Martti Jylhä.

Yksi mielenkiintoisista nimistä on Vuokatissa asuvana kotiladuillaan hiihtävä Joni Mäki, jonka kauden päätavoite on alle 23-vuotiaiden MM-sprintti. Se hiihdetään vapaalla, joten Skandinavia-cupin viikonvaihteen päämatka on vastaava kilpailu lauantaina. Hän jättää perjantain vapaan väliin, mutta hiihtää sunnuntaina perinteisellä.

”Norjalaiset ja ruotsalaiset ovat aina kovia. Se on hyvä mittari. En ole koskaan Skandinavia-cupissa alkueriä pidemmälle päässyt. Välieräpaikka on sellainen vähimmäistavoite”, Mäki sanoi.

Pyhäjärven Pohdin miehen alkukauteen on mahtunut sekä onnistumisia että alle omien toiveiden sujuneita suorituksia. Rukan maailmancup jäi jälkimmäiseen kategoriaan Lapin lumileiriviikkojen jälkeen, mutta sen jälkeen suunta on ollut jälleen parempaan päin.

”Viime viikonloppuna kävin Ristijärvellä kisoissa, lauantai onnistui hyvin (toinen 10 km vapaalla Kusti Kittilän jälkeen) ja tuli sellainen fiilis, että vapaa on ihan hyvällä tasolla normaalimatkallakin. Sain vähän siitä luottamusta, että kunto on hyvä. Pikkuhiljaa on taas Rukan jälkeen tuntunut paremmalta ja paremmalta”, Mäki sanoo.

Vuokatin jälkeen Skandinavia-cupia kilpaillaan Ruotsin Piteåssa 5.-7. tammikuuta sekä Norjan Trondheimissa 23.-25. helmikuuta.

Lisätietoja:

Aikataulu

Lisätietoja kilpailuista

Lisätietoja Skandinavia-cupista