Uutisen päiväys

12.12.2018← Takaisin

Skandinavia Cup pyörähtää käyntiin Östersundissa Ruotsissa

Skandinavia Cup lähtee käyntiin mielenkiintoisista asetelmista. Maailmancupin alkukausi on lähtenyt liikkeelle vahvasti norjalaisilta ja ruotsalaisilta. Ville Oksanen, Suomen joukkueen haastajaryhmän valmentaja, povaa heiltä vahvaa panosta myös alkavaan Skandinavia Cupiin.

– Ruotsi ja Norja ovat olleet kovassa iskussa maailmancupissa. Heidän tasonsa laajuus tiedetään, joten kovaa saa hiihtää Skandinavia Cupissakin, mikäli heille haluaa pärjätä. Uskon kuitenkin, että meilläkin on muutama urheilija, joka pystyy kärkisijoista kamppailemaan, Oksanen uskoo.

– Naisten puolella Johanna Matintalo, joka viime kaudella voitti Scandinavia Cupissa osakilpailuja, pystyy nytkin voitosta taistelemaan. Muuten hyvänä suorituksena voidaan pitää, jos saataisiin kärkisijoille ja kymmenen joukkoon muitakin hiihtäjiä.

Nuorten MM-kisat lähestyvät

Monen nuoren suomalaisen urheilijan silmissä varmasti jo siintävät tammikuun nuorten MM-kotikisat Lahdessa. Sitä ennen pitää kuitenkin vielä lunastaa paikkansa kisajoukkueessa.

– Skandinavia Cupin kilpailut ovat ison tason mittari urheilijalle. Mikäli täällä pystyy hiihtämään kärjen mukana, tietää että maailmancupissakin pystyy pärjäämään. On myös tärkeää nähdä omaa eroa kansainväliseen huippuvauhtiin, mitä ei näe, jos hiihtää kilpaa vain kotimaassa, Oksanen kertoo.

– Maailmancup ja Skandinavia Cup ovat tärkeimmät näyttöpaikat nuorten MM-kisoja ajatellen. Ja tietenkään ihan kaikki ei maailmancupiin pääse osallistumaan, joten tärkeästä näytönpaikasta on kyse, kun Skandinavia Cupissa kilpaillaan. Toki myös Suomen Cupin tuloksille annetaan painoarvoa, mutta nämä kaksi edellä mainittua ovat ykköskategorian näyttöpaikkoja.

Tavoitteena maailman kärki, eikä vain yksittäinen kisa

– Juuso HaaralaTuro SipiläVilma Nissinen sekä Andrea Julin ovat ottaneet selkeitä kehitysaskeleita eteenpäin. Ainakin nämä urheilijat ovat sellaisia, jotka ovat mukavasti väläytelleet osaamistaan alkukaudesta, Oksanen sanoo.

– Kauden rakenne on sellainen, että kaikissa Skandinavia Cupin osakilpailuissa, nuorten maailmanmestaruuskisoissa sekä maailmancupissa on tavoitteena hiihtää tietenkin mahdollisimman hyvin. Tärkeintä kuitenkin on se, että pystyy ottamaan niitä askeleita kohti maailman kärkeä, joten ihan pelkästään yhtä kisaa ei siinä mielessä voi ajatella.

Scandinavia Cup 2018-2019

14.-16.12.2018 Östersund, Ruotsi
Sprintti P
10/15 km P
10/15 km V

4.-6.1.2019 Vuokatti, Suomi
Sprintti V
10/15km P
20/30 km V yhteislähtö

1.-3.3.2019 Madona, Latvia
Sprintti V
5/10 km P
10/15km V takaa-ajo